Bingöl Üniversitesi’nde, sanayi sektörüyle iş birliğini güçlendirmek ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik başkanlığında Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıya, üniversite yöneticilerinin yanı sıra sanayi temsilcileri katıldı.

Toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Gül ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdülhakim Koçin, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Dekan Yardımcısı, fakülte bölüm başkanları, Üniversite-Sanayi İşbirliğini Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Bilgi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü, Bingöl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Mesut İlhan, İŞGEM Müdürü Sedat Çiftçi, OSB Müdürü Serdar Çulun, KOSGEB Müdürü Naci Özdemir, Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen ile Bingöl’ün gıda, tekstil, elektrik, metal ve ahşap sektörlerinden önde gelen firma yetkilileri katıldı.

Üniversite-Sanayi İş Birliğinin Önemi Vurgulandı

Yoğun Kar, 2 Bin Koyunu Mahsur Bıraktı Yoğun Kar, 2 Bin Koyunu Mahsur Bıraktı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitenin yalnızca eğitim ve araştırma faaliyetleriyle değil, yerel kalkınmayı destekleyen projelerle de aktif bir rol üstlenmeyi hedeflediğini belirtti. Çelik, "Sanayi ile iş birliği, teorik bilgilerin pratikte uygulanmasını sağlamakla kalmayıp, bölgenin ekonomik gelişimine ve istihdamına katkı sağlamak için kritik öneme sahiptir. Bugün burada, sanayi temsilcilerinin ihtiyaçları ile üniversitemizin projelerini birleştirerek yenilikçi çözümler geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Yeni İş Birliği Alanları Belirlendi

Toplantıda, üniversitenin yürüttüğü projeler ile sanayinin ihtiyaçlarının nasıl daha uyumlu hale getirilebileceği değerlendirildi. Yenilikçi çözümler ve teknoloji transferi olanakları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Mevcut projeler doğrultusunda TÜBİTAK ve BAP projelerinin geliştirilmesi, kalifiye eleman desteği sağlanması ve gıda analizleri gibi konuların önemine vurgu yapıldı.

Sanayi temsilcileri tarafından özellikle ürün dayanıklılığını artırmaya yönelik doğal koruyucu maddelerin araştırılmasının büyük bir ihtiyaç olduğu belirtildi. Bu doğrultuda, doğal koruyucu maddeler üzerine çalışma gruplarının oluşturulması önerildi. Ayrıca eldiven üretimi ve polimer tabanlı ürünlerin geliştirilmesi gibi sanayideki taleplerin karşılanmasına yönelik projeler gündeme alındı.

Enerji Verimliliği ve İş Güvenliği Öne Çıktı

Toplantıda, enerji verimliliği ve tasarruf konuları da ele alındı. Katılımcılar, sanayi sektöründe enerji maliyetlerini azaltacak çalıştayların düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Bunun yanı sıra iş güvenliği ve sağlığı konularında eğitim programlarının artırılması gerektiği belirtildi. Sanayi çalışanlarının çalışma ortamlarının iyileştirilmesi için üniversitenin rehberlik etmesi kararlaştırıldı.

Dijital Pazarlama ve Ekonomik Ürünler

Elektronik pazarlama ve ekonomik değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi toplantının bir diğer gündem maddesiydi. Yerel firmaların dijital pazarlama alanında desteklenmesi gerektiği ifade edilirken, üniversitenin bu süreçte sanayicilere rehberlik edebileceği vurgulandı.

Toplantı, Bingöl Üniversitesi ile sanayi sektörü arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve bölgesel kalkınmayı desteklemek adına atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi. Katılımcılar, toplantının yerel ekonomiye ve sanayi sektörüne olumlu katkılar sağlayacağı konusunda fikir birliğine vardı.

I M G 20241202 W A0008