GÜNDEM

Bingöl Üniversitesi'ne Öğrenciler İçin Giriş Kapısı Talebi

Selahaddin Eyyûbi Mahallesi esnafı, öğrenci nüfusunun en yoğun olduğu mahallenin 1511. Cadde üzerinde Bingöl Üniversitesi'ne giriş kapısı açılmasını talep etti.

Abone Ol

Selahaddin Eyyûbi Mahallesi esnafının, Bingöl Üniversitesi kampüsünde 1511. Cadde üzerinde bir giriş kapısı açılması yönünde Rektörlüğe talebi, 'özel güvenlik görevlisi eksikliği' nedeniyle kabul görmemesi mahallelinin ve esnafın tepkisini çekti. Mahalledeki üniversite öğrencisi nüfusunun oldukça yoğun olduğuna dikkat çeken esnaf, bu bölgede bir kapı yapılmasının elzem olduğunu ve binlerce öğrencinin özellikle kış mevsiminde ana giriş kapısına ulaşımda büyük sıkıntılar yaşayacağını belirterek, Rektörlük'ten yeni bir giriş kapısı açılması yönündeki taleplerini yinelediler.

ÖĞRENCİLER ÖZELLİKLE KIŞ MEVSİMİNDE BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR
 
Mahalle esnafı, 1511. Cadde üzerinde öğrenci giriş ve çıkışı yapılmasına yönelik yeni bir kapı açılması yönünde Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'ne verdikleri dilekçede, mahallenin üniversite öğrencisi ve kamu çalışanı nüfusu olarak kentin en yoğun mahallesi olduğuna dikkat çektiler. Üniversite öğrencileri, mahalle sakinleri ve esnaf, 1511. Cadde üzerinde

giriş kapısı yapılmasının mahalle ile üniversite ana giriş nizamiyesi arasında 500 metrelik mesafe olduğu belirterek özellikle öğrencilerin bu uzak mesafeden dolayı özellikle kış mevsiminde büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti. 
1511. Cadde üzerinde çok sayıda işyerinin yanısıra KYK Kız Yurdu'nun da bulunduğunu belirten mahalle esnafı, Rektörlüğe talepte bulundukları giriş kapısının hem öğrenciler hem vatandaşlar hem de esnaf açısından toplumsal ve ekonomik olarak önem taşıdığını dile getirdi. 

KAPI AÇILMAMASINA 'ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ EKSİKLİĞİ' GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Mahalle esnafının talepleri doğrultusunda Selahaddin Eyyûbi Mahallesi Muhtarlığı tarafından verilen dilekçeye ise Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 'üniversitemiz özel güvenlik personeli eksikliği nedeniyle uygun görülmemiştir' yanıtı verildi. 
Ancak, mahalle esnafı, öğrenciler ve mahalle sakinleri, Bingöl Üniversitesi'nin Selahaddin Eyyûbi Mahallesi mevkiinde bir giriş kapısı olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getirerek, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bu konuda gerekli çalışmanın yapılarak 1511. Cadde üzerinde giriş-çıkış kapısı oluşturulmasının büyük önem taşıdığını dile getirdiler.