GÜNDEM

Bingöl Üniversitesi'nin Hedefi: Araştırma Üniversitesi Olmak

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, araştırma üniversitesi statüsüne ulaşmak amacıyla farklı projelere yöneldiklerini duyurdu.

Abone Ol

Ziyarette, Bingöl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Mesut İlhan ve diğer sektör temsilcileri, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, Bingöl Organize Sanayi Bölge Müdürü Serdar Çulun ve Bingöl İş Geliştirme Merkezi Müdürü Ömer Çakan, Prof. Dr. Erdal Çelik ile bir araya geldi. Prof. Dr. Çelik, “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” kapsamında bir teknopark kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bu teknoparkın tarım ve hayvancılık alanında bir silikon vadisi oluşturmayı amaçladığını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversite-sektör iş birliğini güçlendirmek amacıyla doktora öğrencilerine burs verilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, dijitalleşme sürecinin hızlandırılması için teknoloji odaklı çalışmalara büyük önem verdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi’nin bilgi üreterek bunu satmayı hedefleyen bir merkez haline gelmesi için çeşitli lisansüstü programlar geliştireceklerini ifade etti. Endüstri 5.0’a odaklanacaklarını belirten Çelik, bu süreçte üniversitedeki her bir birimin adeta bir fabrikaya dönüşeceğini anlattı. Ayrıca, Endüstri 5.0 ile insanların yeteneklerini güçlendiren ve üretkenliği artıran yapay zekâ, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik, insanlarla iş birliği yapabilen robotlar ve dijital ikiz gibi teknolojilerin kullanılacağını vurgulayarak, bu teknolojilerin daha etkili ve verimli bir iş ortamı oluşturma amacına hizmet edeceğini dile getirdi.

Rektör Çelik, “Bingöl Üniversitesi’nin bu hedefleri doğrultusunda ilerlemesi, bölgenin gelişimine önemli katkılarda bulunacak ve sektördeki kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacaktır” dedi.