GÜNDEM

Bingöl Valiliği: Tüm Kurul Üyeleri Toplantıya Çağrılmıştır

DEM Partili İl Genel Meclis üyelerinin İl Koordinasyon Kurulu'na çağrılmadıkları açıklaması üzerine basın açıklaması yapan Bingöl Valiliği: " Resmi yazı ile İl Genel Meclisi dahil ilgili kurumlar ve kurul üyeleri toplantıya çağrılmıştır"

Abone Ol

Bingöl İl Genel Meclisi'nin DEM Partili üyelerinin Valilik tarafından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na çağrılmadığı yönünde yaptıkları basın açıklamasının basında ve sosyal medyada yeralması üzerine Bingöl Valiliği'nden basın açıklaması yapıldı. Valilik'ten yapılan açıklamada, resmi yazı ile İl Genel Meclisi dahil tüm kurum ve kurul üyelerinin toplantıya çağrıldığının altı çizildi.  
Bingöl Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan basın açıklamasında, "Bazı sosyal medya mecraları ile yazılı basında ve bir siyasi partinin İl Genel Meclisi Üyelerine ait basın açıklamasında, 'İl Koordinasyon Kurulu'na özellikle bir partiye ait meclis üyelerinin çağrılmadığı'na ilişkin yapılan paylaşımlar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirme gereği duyulmuştur. 
15 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen 2024 yılı 4. Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısı için Valiliğimizce 06 Eylül 2024 tarih ve 26790 sayılı resmi yazı ile İl Genel Meclisi dahil ilgili kurumlar ve kurul üyeleri toplantıya çağrılmıştır. 
Ancak Valiliğimizin resmi yazı ile davetine rağmen, ilgili kurumun kendi iç işleyişinden kaynaklanan koordinesizlik nedeniyle hiçbir İl Genel Meclis Üyesi koordinasyon kuruluna iştirak edememiştir. 
Bu nedenle, kamuoyuna yansıtıldığı gibi özellikle bir partiye ait İl Genel Meclis Üyelerinin toplantıdan haberdar edilmemsi durumu kesinlikle söz konusu değildir" denildi.