Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 24 Temmuz 2024 Çarşamba günü kent merkezinde meydana gelen menfur saldırıdan duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. 
Vali Usta, yaklaşık 1 ay öncesinden istenmiş ve 23 Temmuz akşamında kesinleşmiş randevulardan dolayı Bingöl ile ilgili bazı proje ve yatırımlarla ilgili 3 Bakan ve farklı bakanlıklardaki 2 genel müdürle görüşmeler yapmak üzere Ankara'da bulunduğunu ve önceki gün akşam saatleri itibariyle Bingöl'e döndüğünü belirterek "Dönüş yolunda öncelikle Bilaloğlu ve Dikme köylerindeki taziyelere katıldım, kalpleri acılı ailelerimizi dinledim, merhum kardeşlerimiz için başsağlığı dileklerimi ilettim. Tarsus’ta kurulan taziye için merhumun yakınlarını arayarak taziyelerimi bildirdim. Bu vesileyle bir kez daha Bingöl insanındaki o muazzam metaneti ve soğukkanlı tutumu gözledim. Gösterdikleri sağduyu için hepsine müteşekkirim.
Daha sonra Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralılarımızı ziyaret ettim. Yaralı vatandaşlarımızın ailelerinin içten, samimi ve mütevazi duruşları Bingöllü hemşehrilerime olan sevgi ve saygı duygularımı bir kez daha pekiştirirken, onlara hizmet etmenin ayrıcalığını yeniden yaşadım. 
Said Nursi Camii’ndeki taziyeye de katılarak merhum kardeşimizin yakınlarına başsağlığı dileklerimi ilettim. Diğer ailelerde gözlediğim metaneti ve vakur duruşu, burada da yoğun şekilde hissettim. Bu vesileyle, sorunu ajite etmeden gerçekçi ve samimi ifadelerle çözüm önerilerini benimle paylaşan kaybettiğimiz hemşehrilerimizin ve yaralılarımızın kıymetli ailelerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bingöl’de Silah Sesleri: Emniyet'ten Açıklama Bingöl’de Silah Sesleri: Emniyet'ten Açıklama

MENFUR SALDIRIYI SADECE UYUŞTURUCU İLE İLİŞKİLENDİREREK SUİSTİMAL EDEN PAYLAŞIMLARI HAYRETLE KARŞILIYORUM

Açıklamasında, sosyal medyada konuyla ilgili olarak yapılan paylaşımlara değinen Vali Usta, "Bu arada sosyal medyada konuyla ilgili bazı paylaşımlar yapıldı. Öncelikle bir sosyal sorumluluk bilinciyle konuyu etik ve hukuk sınırlarında tartışan, gördükleri eksik ve aksaklıkları bizlerle paylaşan ve öneriler sunan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Öte yandan bazı mecralarda saldırganın psikolojik rahatsızlık geçmişini söz konusu etmeden menfur saldırıyı sadece uyuşturucu ile ilişkilendirerek suiistimal eden paylaşımları da hayretle karşılıyorum. 
Bu nedenle; kamuoyunu yanlış bilgilendiren, öngörüsüz paylaşımlar yapan ve uyuşturucuyla mücadele başlığı altında Bingöl’e ve Bingöl’ün imajına zarar veren paylaşımları siz değerli hemşehrilerimin takdirlerine bırakıyorum. 
Bir huzur şehri olan Bingöl’ümüzü böylesine talihsiz bir konuyla gündeme taşıyan gelişmelerle ilgili olarak tüm süreçleri yakından takip ediyorum. Kamuoyunun bu konuda müsterih olmasını istiyorum. Bir yandan adli, diğer yandan idari soruşturma süreci devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ivedi olarak görevlendirilen Başmüfettiş yaşananları inceleyip araştırıyor. 
Bu vesileyle, Bingöl’de göreve başladığımda ifade ettiğim gibi başta uyuşturucu olmak üzere her türlü suç ve suçlu ile mücadeleye amansız bir şekilde devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum. Bunun için de sizlerin desteğine ihtiyacımız olduğunu, birlikte hareket etmemiz gerektiğini, benzer olayların gerçekleşmemesi için gerekli tedbirleri birlikte almamız gerektiğini paylaşmak istiyorum. 
Siz kıymetli Bingöllü hemşehrilerimin desteğiyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluğun olmadığına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı. 
HABER MERKEZİ