Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 29 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında kent genelinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgileri paylaştı.

Vali Usta, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından zehir tacirlerine karşı yürütülen kararlı operasyonlar kapsamında 15 kilo 764 gram toz esrar, 7 bin 266 kök kenevir bitkisi, 3 kilo 844 gram kubar esrar, 62.76 gram esrar, 2.98 gram kubar esrar, 2 adet captagon, 1 adet lyrica ve 1 adet içme aparatının ele geçirildiğini, operasyonlarda 10 kişinin gözaltına alındığını belirterek uyuşturucu tacirlerine yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştiren Emniyet ve Jandarma birimlerini tebrik etti.  

Vali Usta, Emniyet ve Jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalarda ayrıca 2 adet av tüfeği, 11 adet tabanca, 3 adet kuru sıkı tabanca, 115 adet tabanca fişeği, 2 adet kuru sıkı silah, 13 adet şarjör ele geçirildiğini belirtti.

Kamu Spor Oyunları Masa Tenisi Turnuvası Tamamlandı Kamu Spor Oyunları Masa Tenisi Turnuvası Tamamlandı

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında, 72 bin 793 şahsın sorgulandığını belirten Vali Usta, aranan 384 şahısın tespit edilerek 6 gözaltı, 2 tutuklama yapıldığını açıkladı. Yapılan denetimlerde 13 bin 511 aracın denetlendiğini, 389 araca cezai işlem uygulandığını ve 71 aracın trafikten menedildiğini kaydeden Vali Usta, “Amacımız; hemşerilerimizin de yardımlarıyla Bingölümüzü daha güvenli ve huzurlu bir kent yapmaktır. Desteklerinizle daha iyi sonuçlar almaya devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ