YAŞAM

BİNGÖL VE YEŞİL ALANLAR

Abone Ol

Uzmanların ifadesine göre yeşil alanlar ve parklar şehirlerde vatandaşların nefes alma, temiz hava soluma alanları olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca yeşillikle iç içe olma, stres atma ve azaltma olarak ta düşünülmektedir. Bununla beraber yeşil alanlar ve parklar özelde bulunduğu mahalle ve semte, genelde de ait olduğu şehre estetik bir görüntü de sağladığı malum.

Şehirde yaşayan vatandaşların binalar arasında sıkışıp kaldıkları, özellikle Yenişehir, Yeşilyurt ve Bahçelievler gibi mahallelerimizde yeteri kadar açık alan ve park azlığı insanlarımızın ne kadar ihtiyaç duydukları da malum. Evlerinde sıkılan ve az da olsa stres yaşayan çocuk, anne baba, yaşlılarımız hayatın monotonluğundan kurtulmak için kendilerine en etkili yol olan bir park veya bir yeşil alanın kollarına bırakmak istemeleri doğal olsa gerek.

İlimiz de geçmişte yeşil alanlara ve parklara yeteri kadar önem verilmediği, şehir planlamacıların da konuya duyarsız kaldıkları (son yıllarda konunun farkına varıldığı hariç) bunun bedelini nüfusun çoğaldığı, çocuk, genç ve yaşlıların bunun bedelini ödedikleri, stres ve monoton bir hayatın yaşandığı inkar edilmez bir gerçektir.

Neyse ki Bingöl Belediyemiz Yenişehir Mahallesi eski özel idare alanını bu amaçla çok yönlü park olarak mahalle halkının hizmetine sunmuş bulunmaları önemli bir sosyal yaşam standardını da ortaya koyması memnuniyet verici olarak ta görülmektedir.

Yenişehir mahallemizde halkın hizmetine alınan parkın önemli bir ihtiyacı da giderdiği malum. Açılıştan bir gün sonra gece vakti şehrin akil birkaç şahsiyetleri ile dolaşırken aileler, anneler, babalar, gençler ve çocuklar hepsinin gözlerinde, hal ve hareketlerinde canlı bir mutluluk ve sevinç tarafımızdan müşahede edilmekle beraber özellikle cıvıl cıvıl oynaşan, koşan çocukların çığlıkları ve mutlulukları görülmeğe değerdi.

Parkın gündüz ve gece her yaştaki vatandaşların oturma, dinlenme ve stres atma alanı olarak düzenlenmesi takdire şayan bir kamu hizmeti olduğu aşikardır.

Bu nedenle bu alanı park olarak önerenlere, uygun görenlere, yapımını gerçekleştiren ilgili firmaya, finansını sağlayan belediye başkanımıza, teknik heyetine mahalle sakini olarak şükran ve teşekkürlerimizi arz ediyorum.

Artık biz vatandaşlara düşen bu güzel parkımızı korumak, temiz tutmaktır. Elimizdeki izmariti, çıtlattığımız çekirdek kabuğunu, içtiğimiz içeceklerin kapaklarını gelişi güzel sağa sola atmamak dileği ile parkın hayırlı olmasını diliyorum.

Ali Berdibek

Emekli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı