Kaymakama Köy Ziyaretlerinde Yoğun İlgi Kaymakama Köy Ziyaretlerinde Yoğun İlgi

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında istihbari çalışmalarla Genç ilçesinde yürütülen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 192 kilo kıyılmış sarmalık tütün ele geçirildi. 
Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden konu hakkında yapılan açıklamada, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca halk sağlığının korunması ve her türlü kaçakçılığın ve kaçakçılıktan kaynaklanan vergi kaybının önlenmesi amacıyla yapılan istihbari çalışmalar neticesinde 18 Ağustos 2024 günü Genç ilçesi mülki sınırları içerisinde bandrolsüz makaron dolumu yapıldığı tespit edilmiştir. 
Konu ile ilgili olarak şüpheli M.N. isimli şahsın evinde yapılan adli aramada, 46 bin 200 dal sarmal boş makaron, 1 adet otomatik sigara sarım makinesi, 1 adet otomatik sigara sarım makinesi yedek parçası, piyasa değeri yaklaşık 950 bin lira olan 192 kilogram kıyılmış sarmalık tütün ele geçirilmiştir. 
Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları doğrultusunda söz konusu malzemelere el konulmuş olup, M.N. isimli şüpheli gözaltına alınarak 5607 Sayılı Kanuna muhalefetten adli işlemlere başlanılmıştır" denildi. 
HABER MERKEZİ