Bingöl Kent Konseyi'nden İl Genel Meclisi'ne Ziyaret Bingöl Kent Konseyi'nden İl Genel Meclisi'ne Ziyaret

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu (BİNSİDAP) Sözcüsü Mehdin Değişmen ve beraberindeki heyet, Bingöl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Veysel Tosun’u ziyaret etti. Ziyarette, 500 yataklı yeni hastanenin inşaatı süreci, mevcut hastane alanında ihtiyaç duyulan cami inşaatı, 10 yataklı Amatem’in ilimize kazandırılması, eğitim ve araştırma hastanesi, kaplıcalarla entegre fizik tedavi dal hastanesi/servisi konuları konuşuldu.

BİNSİDAP üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Veysel Tosun, “İlimizdeki sağlık hizmetinin etkin ve sağlıklı olarak yürütülmesi ve vatandaşlarımızın memnuniyetinin üst seviyeye çıkarılması konularında çalışmakta ve elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. İlimizin sağlık sisteminin gelişmesi için çaba sarf eden tüm kurumlara, bireylere, sivil toplum kuruluşlarına, ilimizin gelişmesi açısından bize gelecek her fikre kapımız açıktır. BİNSİDAP’a da bu hassasiyetleri dolayısı ile teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

BİNSİDAP Sözcüsü Mehdin Değişmen ise, şunları söyledi; “Bizler ilimiz için, ilimizin geleceği için çalışmalarımıza ara vermeden devam etmeye gayret edeceğiz. Kısa vadede özellikle eğitim ve araştırma hastanesi, AMATEM, kaplıcalarla entegre FTR servisi/hastanesi ve tıp fakültesi için görüşmelerimizi yaptık. Bu süreçte ziyaret ve görüşmelerimiz devam edecek. İnşallah ilimiz için hayırlı hizmetlere vesile olacağız.

Bizler, Bingöl'deki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşmuş, kentin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için ortak akıl ve işbirliği ile hareket eden bir platformuz. Amacımız; Bingöl'ün her bir mahallesi, ilçesi ve köyünde yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltmek, sosyal, ekonomik ve sağlık gibi alanlarda karşılaşılan sorunlara çözüm bulmaktır. Şehrimizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için, "Bingöl için bir fikrim var" diyen herkesi desteklemeye ve bu sürece katkıda bulunmaya davet ediyoruz.”

Abdulkadir BEĞSARI