Her yıl Kurban Bayramı'nda binlerce aileye kurban eti ulaştıran Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği) hayırseverlerin bağışladığı kurbanı, muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. 

Bingöl Umut Kervanı Derneği, ‘Kurbanınız Umut Olsun’ sloganıyla Kurban Bayramı öncesi başlattığı kampanya kapsamında bağışta bulunan hayırseverlerin kurbanlarını ulaştırdığı yetim, öksüz, dul, ihtiyaç sahibi ve muhtaç ailelerin yüzlerini güldürdü.
Kurban Bayramı’nda 2 bine yakın muhtaç ve ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırarak hayırseverler ile fakir ve muhtaçlar arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, gönüllülerden oluşan ekipleriyle kesilen kurban etlerini eşit parçalar şeklinde ihtiyaç sahiplerine teslim etti. 

Kampanyaya gönüllü olarak destek veren Bingöl Umut Kervanı Derneği üye ve gönüllülerinden oluşan ekipler, mahalle mahalle dolaşarak Bingöl Umut Kervanı tarafından daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kurban etlerini dağıttı.

Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, sadece bayramlarda değil yıl boyunca gıda, giyim, barınma gibi temel ihtiyaçların yanı sıra maddi olarak da binlerce mağdur ve muhtaç aileye yardım eli uzattıklarını söyledi.

Kendilerine vekâlet yoluyla kurban bağışlayarak hisse gönderen hayırseverlere teşekkür eden Gönül, fakir ve muhtaç ailelere ulaştırılması için hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanları keserek etlerini binlerce muhtaç aileye ulaştırdıklarını söyledi.

BİN 924 AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITTIK

Kurban bağışları ile bin 924 aileye kurban eti dağıttıklarını kaydeden Gönül, “Kestiğimiz kurbanlıkları, bin 924 aileye ikişer kilo olarak ulaştırdık. Hayırseverlerin bize emanet ettiği kurbanlıkları hazırlayıp, paketleyip önceden tespit ettiğimiz muhtaç ve fakir olan ailelere teslim ettik. Kurban, Allâh-u Teâlâ’nın kullarına ziyafetidir. Kurban kesmek, Allâh-u Teâlâ yolunda bir fedakârlıktır. O’nun verdiği nimetlere bir şükürdür. Ayrıca sevap kazanmaya ve Allâh’a yakınlığa vesiledir, belalara karşı da bir kalkandır. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak 2024 yılında gerçekleştirmiş olduğumuz kurban kesiminde üye ve gönüllerimiz ile beraber tam bir bayram havasında çalışarak ilimizde ikamet eden ihtiyaç sahibi kardeşlerimize süratli bir şekilde mahallelere yönelerek kurban etlerini ikram ettik. Bu sevince hep beraber ortak olduk. Bu sevincimize vesile olan tüm hayırsever kardeşlerimize buradan teşekkür ediyoruz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem, ‘Kurban Bayramı günü en faziletli ibadet kurban kesmektir’ diye buyurmaktadır. Umut Kervanı olarak bizler de halkımıza bu ibadeti aksatmadan her zaman yapmalarını tavsiye ediyoruz. Şunu unutmamak lazım! Evine yılda bir defa et giren ailelerimiz var. Bu kardeşlerimizi mahrum bırakmamak adına gerek Kurban Bayramı’nda gerekse yıl içerisinde bu önemli ibadeti yerine getirmeye gayret edelim” diye konuştu.

YURTDIŞINDA 358 HİSSE KURBAN KESİLDİ

Yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da çalışmalar yaptıklarını söyleyen Gönül, Filistin, Afrika, Yemen başta olmak üzere Bingöl'den 358 hisse kurban bağışı yapıldığını belirterek, “Umut Kervanı Vakfımızın yurtdışında yaptığı çalışmalar kapsamında Bingöl’den 358 hisse kurbanı Filistin, Afganistan, Yemen ve Afrika başta olmak üzere çeşitli ülkelere kurban gönderdik. Verilen vekaletler ile bağışçılarımızın belirttiği ülkelerde kurban kesimini gerçekleştirdik. Yurtiçinde ve yurtdışında kurban vekaleti veren bağışçılarımıza kestirdikleri yerlerden kurbanlık görüntüleri gönderilmiştir. Ayrıca bu Kurban Bayramı’nda Yasin Börü ve yarenlerinin muhtaç ailelere dağıtmak için kurban dağıtımında bulundukları sırada canlarını bu yolda kurban ederek imanlarını ispatladılar. Bizler de onların bıraktığı bu yolu takip ederek elimizden geldikçe gayretimizi devam ettireceğiz. Buradan hayırseverlerimize ve bizleri bu sıcak havada yalnız bırakmayan tüm üye ve gönüllerimize teşekkür ediyoruz. Allah kestikleri kurbanlarını kendi katında makbul olanlardan eylesin” ifadelerini kullandı.
MESUT KAYA