Bingöl’ün Sancak beldesinde bulunan üç köyün ortak kullandığı 205 dönümlük mera arazisinin köyden olmayan başka şahıslara hibe almak amacıyla satıldığını belirten köylüler tepki gösterdi. Vatandaşlar bu durumun geçim kaynaklarını tehlikeye attığını belirterek yetkililerden acil müdahale talep ediyor.

Meteoroloji'den Öğleden Sonra Uyarısı! Meteoroloji'den Öğleden Sonra Uyarısı!

Abdulvahap Şahsuvaroğlu: "Göç Etmememiz Gerekiyor"

Sancak merkezinde oturan Abdulvahap Şahsuvaroğlu, yaptığı açıklamada, “Sancak merkeze bağlı Hoşkar Mahallesi, Yeşilova Mahallesi ve Büyükbaşköy Mahallesi’nin toplam 205 dönümlük mera arazisini hazine arazisine çevirmişler. Üzerinde büyük meblağda hibe amaçlı çiftlik kurulması düşünülüyor. Üç mahallede en az 600 hane var. Bu durumda bizim göç etmememiz gerekiyor. Herkes biliyor ki bölgemiz, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Bu insanlar ne yapsınlar, hayvanlarını nereye götürsünler?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Muhtarlar: "Köylünün Rızası Olmadan Mera Alanlarımız Satılıyor"

Hoşkar Mahallesi Muhtarı İzzet Artunlu, Yeşilova Mahallesi Muhtarı Barış Kubulan ve Büyükbaşköy Mahallesi muhtarları , mera arazilerinin rant uğruna köylünün rızası olmadan hazine arazisine çevrilip sözde yatırım adı altında başka kişilere satılmasına karşı olduklarını belirtti.

Bingöl’de Tarım Ve Hayvancılık Tehlikede

Bölge halkı, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. Hayvanlarını otlatacak alan bulamayacak olan köylüler, büyük bir geçim sıkıntısı ile karşı karşıya kalacaklar. Bu durum, bölgedeki göç oranlarının artmasına ve tarım ile hayvancılığın ciddi zarar görmesine yol açabilir. Bu nedenle yetkililerin biran önce bu duruma müdahale etmesi gerekiyor.

HABER MERKEZİ