Bingöl Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden dolayı Bingöl'de hak sahipliği başvurusu yapamayan vatandaşların başvuru yapabilmeleri için 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü geçerli olmak üzere 1 günlük ek süre verildiğini duyurdu.

Yapılan duyuruda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden dolayı konut, işyeri, ahır ve samanlıkları yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedelerin hak sahibi olabilecekleri bildirildi. Bu kapsamda afet konutu çerçevesinde yeniden yapım ve güçlendirme kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla hak sahipliği işlemleri yapılabilecek. 

Bulanık Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Bulanık Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı

Yeniden yapım ve güçlendirme kredisi kullanmak isteyen afetzede vatandaşlardan kendilerine devlet tarafından konut, ahır, işyeri yapılmasını isteyenlerin ek başvuru tarihi 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü e-Devlet üzerinden veya 81 ildeki hak sahipliği merkezlerinden bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla resmi müracaatlarını yapabilecekleri kaydedildi. Müracaatların tamamlanması ile birlikte ilgili mevzuat gereğince oluşturulacak hak sahipliği inceleme komisyonları tarafından, sunulan belgeler ve kanuni hak sahibi olabilme koşulları dikkate alınarak, hak sahibi kabul edilenler ve hak sahibi kabul edilmeyenler belirlenecek.  
HABER MERKEZİ