Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 3-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen “Aranan Şahıslara Yönelik” operasyonlar kapsamında 72 firarinin yakalandığını açıkladı.

Vali usta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl'de 03-30 Haziran tarihleri arasında “Aranan Şahıslara Yönelik” düzenlenen operasyonlarda haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası sebebiyle arama kaydı bulunan 29, ifadeye yönelik arama kaydı bulunan 43, toplamda 72 firari yakalandı!

Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz!

SİBERAĞ-7'de 24 İlde 46 Şahıs Yakalandı SİBERAĞ-7'de 24 İlde 46 Şahıs Yakalandı

Hapis cezası bulunan yakalanan şahısların kaç yıldır arandığı:

 0-5 yıldır aranmakta olan 22şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 6 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 1 şahıs Emniyetimiz ve Jandarmamızın operasyonlarıyla yakalandı!

 Hapis Cezası bulunan yakalanan şahısların hangi suçlardan arandığı:

Kasten Öldürme 1 şahıs, Kasten Yaralama 3 şahıs, Hırsızlıktan 5 şahıs, Cinsel Suçlardan 3 şahıs, KOM Suçlarından 4 şahıs, Narkotik Suçlarından 2 şahıs, Diğer Suçlardan 11 şahıs olmak üzere toplam 29 şahıs yakalanarak adalete teslim edildi.

İl jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce il genelinde arama kaydı olanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda bu şahıslar; yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalandı.”

HABER MERKEZİ