Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de sık sık yaşanan orman yangınları, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, orman yangınlarına sebebiyet verenler hakkında ağır cezai yaptırımlar uygulanacağı bildirildi. 
Tarım ve Orman Bakanlığı, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğine dikkat çekerek orman yangınlarına karşı 'Yeşil Vatan' için dikkatlerin de normallerin üzerinde olması gerektiği hatırlatmasında bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığı Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü'nden yapılan paylaşımda, küçük bir ihmalin büyük felaketlere sebebiyet vermemesi uyarısında bulunularak orman yangınlarına sebep olanlar hakkında Bakanlık tarafından ağır cezalar ve yaptırımlar uygulanacağına dikkat çekildi. 

Bakan Yumaklı, Çeltik Hasadına Katıldı Bakan Yumaklı, Çeltik Hasadına Katıldı

MÜEBBET HAPİSE KADAR VARAN CEZALAR UYGULANACAK!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, orman yangınına sebebiyet verenler hakkında cezaları şu şekilde sıralandı: Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet verenlere 3 yıldan 10 yıla kadar hapis; Kasten orman yakanlara 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası; Devletin güvenliğine karşı kurulmuş örgüt faaliyeti çerçevesinde ormanları yakanlara müebbet hapis ve 20 bin günden 25 bin güne kadar adli para cezası; ormanda izin verilen yerlerin dışında ateş yakanlar, ormanda yaktığı ateşi söndürmeden mahalli terkedenler, ormanlara sönmemiş sigara ve yangına yol açabilecek madde atanlar ve ormana 4 kilometre mesafede ve Orman Kanunu'nun 31-32. maddeleri kapsamına giren köy hudutları içinde anız ve benzeri bitki örtüsü yakanlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezasına çarptırılacak. 
HABER MERKEZİ