Bingöl ilinde faaliyet gösteren Dene yap Atölyeleri, gençlerin teknoloji alanındaki yeteneklerini geliştirmeleri için önemli bir platform sunuyor. T3 Vakfı Bingöl il sorumlusu Mücahit Furkan Ay tarafından yürütülen atölyelerde, yapay zekâ, siber güvenlik, yazılım ve ileri robotik gibi konularda eğitim veriliyor.
T3 Vakfı Bingöl il sorumlusu Mücahit Furkan Ay, atölyeler hakkında yaptığı açıklamada, "Dene yap Öğrencileriyle birlikte sanayi, teknoloji, TÜBİTAK Gençlik Spor ve T3 Vakfı olarak milli teknoloji hamlesiyle öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu anda otuz beş öğrenciyle aktif bir şekilde devam eden atölyelerimizde, yapay zekâ, siber güvenlik, yazılım ve ileri robotik konularında dersler veriyoruz. Bu eğitimleri hafta sonları yüz yüze, hafta içi ise çevrimiçi uygulama gerektirmeyen derslerle destekliyoruz" dedi.
İki Senelik Eğitim Programı Ve Uluslararası Yarışma Fırsatları
Atölyelerdeki eğitim sürecinin iki senelik bir programı kapsadığını belirten Ay, "Öğrencilerimiz, eğitim sonrasında mentorlar eşliğinde uluslararası yarışmalara katılarak tecrübe kazanma
fırsatı elde ediyorlar. Ayrıca, başarılı öğrencilere sertifika ve diploma veriyoruz. Seçme sürecimizde öğrencilerimizi E sınav ve uygulama sınavıyla değerlendiriyoruz. Gençlik spor ve gençlik merkezlerindeki yerimizde öğrencilerimize eğitim imkânı sunuyoruz" şeklinde konuştu.
Çalışmalarımız Tüm Hızıyla Devam Ediyor!
Bingöl'deki çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Ay, "Tüm okullarda bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. Bingöl takımı olarak her öğrencinin belirlenen hedeflere ulaşarak takımlarıyla birlikte katılım sağlamalarını bekliyoruz. İki bin yirmi dört yılında Adana'da düzenlenecek Teknofest'e katılacak öğrencilerimiz için ulaşım, konaklama ve yeme içme masraflarını karşılıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da hem Dene yap hem de Bingöl'den finale kalan öğrencilerimizden başarı bekliyoruz" dedi.
Emir Korkut: Dene Yap Atölyeleri'nde Teknolojiyle Buluşuyor!
On ikinci sınıf öğrencisi Emir Korkut, Dene yap teknoloji atölyelerinde eğitim alıyor. Bu atölyelerde on bir farklı mühendislik alanında eğitim gören öğrenciler, nanoteknoloji, malzeme bilimi, elektronik programlama ve nesnelerin interneti gibi konularda kendilerini geliştiriyor.
Emir, bu bilgileri pratikte kullanarak suyun elektroliz yöntemiyle ayrılmasını ve elde edilen hidrojen ile oksijen elementleriyle bir pervaneyi döndürmeyi başardıklarını belirtiyor.
Dene Yap Atölyeleri Benim İçin Büyük Bir Şans!
Gelecekte yazılım mühendisi olma hayali kuran Emir, TÜBİTAK gibi bilim yarışmalarına katılım sağlayarak Türkiye finallerine ulaştı. Bu yıl geliştirdiği proje ile birinci olmayı
hedefleyen Emir, "Çocukluktan beri teknolojiye ilgi duyuyorum. Dene yap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitim görerek hayallerimi gerçekleştirmek benim için büyük bir şans" dedi.
Ülkeme Katkı Sağlayacak Projeler Geliştirmeyi Hedefliyorum!
Emir, aynı zamanda atölyelerde Teknofest ve TÜBİTAK gibi bilim yarışmalarına aday olan birçok öğrenci arasında yer alıyor. Başarılarıyla dikkat çeken genç öğrenci, "Ülkeme katkı sağlayacak projeler geliştirmeyi hedefliyorum. Teknoloji atölyeleri, bu konuda bize büyük destek oluyor" şeklinde konuştu.
HABER: EYLEM ÖZEN