Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda 6-7 Mayıs tarihlerinde 'Bingöl Deprem Çalıştayı' düzenlenecek. Çalıştaya 'Onursal Başkan' olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katılması bekleniyor. Çalıştaya; Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu başkanlık edecek. Çalıştay Düzenleme Kurulu'nda Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kumral, Bingöl Üniversitesi EÇDAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kenan Akbayram ve Bingöl Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Nemutlu görev alacak.  
Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde 6-7 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan çalıştayda, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ile İTÜ İnşaat Mühendisliği, Afet Yönetimi Enstitüsü, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ve Çevre Mühendisliği bölümlerinden akademisyenler, AFAD'dan akademisyenler ile Bingöl Üniversitesi'nden akademisyenler tarafından sunumlar yapacak. 

ÇALIŞTAYIN BİRİNCİ OTURUM PROGRAMI

Çalıştayın ilk gününde 6 Mayıs Pazartesi günü saat 9.30'da başlayacak olan birinci oturuma; İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu başkanlık edecek. 'Bingöl Deprem Çalıştayı'nın ilk oturumunda; İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü'nden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, 'Bingöl'de Afet Yönetimi Önerileri', Bingöl Üniversitesi EÇDAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kenan Akbayram, 'Bingöl Üniversitesi Enerji Çevre ve Doğal Afet Araştırmaları Merkezi'nin Bingöl'de Yürüttüğü Sismik Tehlike Çalışmaları', İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Ali Sarı '2023 Kahramanmaraş Depremlerinin Hasar Değerlendirmesinde Dikkat Çeken Unsurlar ve Olası Bingöl Depremlerinde Yapısal Risk ve Kayıp Tahminleri' başlıklı sunumlarını yapacak.  

ÇALIŞTAYIN İKİNCİ OTURUM PROGRAMI 

Çalıştayın ikinci oturumuna Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak başkanlık edecek. Afet ve Acil Durum (AFAD) Deprem Daire Başkanı Prof. Dr. Aykut Aygün 'AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü Bünyesinde Yapılan Çalışmalar', İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Alper İlki 'Yapı Hasarları Açısından Kahramanmaraş Depremleri ve Yapısal Hasar Tespit Metodolojisi', İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Küçükmehmetoğlu 'Sorunlarıyla Kentleşme ve Sürdürülebilirlik Ekseninde Türkiye'de Kent Planlamanın Zorluğu', İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Osman Atilla Arıkan 'Deprem Atıklarının Yönetimi', İTÜ Mimarlık Bölümü'nden Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik 'Tarihi Yapılarda Deprem Hasarları, Onarım ve Güçlendirme Uygulamaları', AFAD Sivil Toplumla İlişkiler ve Gönüllülük Daire Başkanı Hüseyin Ceven 'Bütünleşik Afet Yönetim Sisteminde Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK'lar, Üniversiteler, Özel Sektör ve Gönüllüler İşbirliği' başlıklı sunumlarını yapacak. 

ÇALIŞTAYIN İKİNCİ GÜN PROGRAMI

Bingöl Deprem Çalıştayı'nın ikinci gününde ise çalıştay değerlendirmesi yapılarak sonuç raporu paylaşılacak.
HABER MERKEZİ