EĞİTİM

Bingöl’de Eğitim ‘Tasarruf Tedbirine’ Takıldı

Bingöl’deki hasar tespit çalışmaları sonucunda birçok okulun yıkılmasıyla beraber ikili eğitim sistemine geçildi. Bu durum özellikle köylerde yaşayan öğrenciler için ciddi mağduriyet yaratırken tasarruf tedbirleri kapsamında servislerin kaldırılması da tepkiye neden oldu.

Abone Ol

Bingöl’deki hasar tespit çalışmaları sonucunda birçok okulun yıkılması, ikili eğitim sistemine geçişe neden oldu. Bu durum, özellikle köylerde yaşayan aileler ve öğrenciler için ciddi mağduriyetler yaratıyor.

Sarıçiçek köyünden Gülcan Yıldırım, oğlunun bu yıl Karşıyaka Anadolu Lisesi'ni kazandığını ancak okulun hasarlı olduğu için 2 yıldır yıkıldığını belirtti. Yıldırım, "Okulun yıkılması nedeniyle ikili eğitim sistemine geçildi. Biz köyde oturduğumuz için ulaşım sıkıntısı yaşıyoruz. Tasarruf tedbirleri kapsamında servisler kaldırılmış, bu nedenle çocuklarımızı yurda yerleştirilmesi gerektiği söylüyorlar, ama ben çocuğumu yurda vermek istemiyorum” dedi.

Köyden merkeze her zaman araç kalkmadığını söyleyen Yıldırım, “Çocuklar okula gittikleri zaman araba olmayınca yola çıkıp araç durdurmak durumunda kalıyorlar. Çoğu zaman da araç bulamadıkları için okula gidemiyorlar” şeklinde konuştu.

“Çocuğum Eve Gelene Kadar Korku İçindeyim”

Yıldırım, çocuklarının okuldan çıkma saatlerinde de yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Ekinyolu'na kadar giden hat minibüsleri, köyden uzak bir noktada durarak öğrencilerin eve ulaşımını zorlaştırıyor.

Yıldırım: " Çocuklar akşam 17.30’da okuldan çıkıyor, o saatte köy arabası yok. Çocuklar eve gelene kadar saat 19.00'ı buluyor. Bu durum beni korku içinde bırakıyor. Milli Eğitim, öğrencilere servis sağlamıyor. Tek başıma çocuğuma servis tutacak imkânım yok. Ayrıca, çocuğumu yurda vermek istemiyorum" dedi.

Yıldırım, kendi çocukları gibi diğer ailelerin de çocuklarını dershaneye göndermek için kendilerinden fedakârlık yapmak zorunda kaldığını belirterek: “Biz kendi imkânlarımızla çocuklarımızı dershaneye gönderdik. Bingöl’ün en iyi okullarından birini kazandılar. Ancak eğitim süreçleri, yaşanan sorunlar nedeniyle büyük bir zorluk içinde geçiyor” dedi.

Yetkililerden Çözüm Bekliyorlar!

Aileler, Milli Eğitim Bakanlığı ve yerel yönetimlerin, köydeki öğrencilerin eğitimine yönelik çözümler bulmasını bekliyor. Okulların hızla yapılması ve ulaşım imkânlarının artırılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Çocuklarımızın güvenliği ve eğitimleri için bir an önce harekete geçilmeli. Milli Eğitim, köylerden gelen çocukları düşünerek gerekli adımları atmalı,” diye konuştu.

HABER: EYLEM ÖZEN