Bingöl'ün Solhan ilçesinde böbrek yetmezliği bulunan bedensel engelli 16 yaşındaki Yunus Emre Özyurt, ilçe merkezindeki Yeşilova Mahallesi'ndeki evine ulaşımda yaşadığı problem çileye dönüştü. 
Engelli gencin annesi Yeter Özyurt, tekerlekli sandalyeye bağımlı bedensel engelli oğlunun 2 böbreğinin de iflas ettiğini ve haftada 1 kez oğlunu Elazığ ve Malatya'daki diyaliz merkezlerine götürüp-getirmek zorunda olduklarını ancak evlerinin yolu asfaltlanmadığı için büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. 
Yaklaşık 7 yıldır Solhan-Yeşilova Mahallesi'nde ikamet ettiklerini dile getiren Özyurt, bu süre zarfında defalarca Solhan Belediyesi'ne yollarının asfaltlanması için başvuruda bulunduklarını ancak yetkililerin 'tamam, asfaltlayacağız' demelerine rağmen bugüne kadar hiç bir çalışma yapılmamasına tepki gösterdi.

YETKİLİLERİN 'YAŞADIĞIMIZ PROBLEMİ' YERİNDE GELİP GÖRMESİNİ İSTERDİK!

Tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olan oğlunu, yol olmadığı için fizik tedaviye de götüremediğini ve tedavisinin yarım kaldığını dile getiren anne Özyurt, "Yıllardır yaklaşık 200 metre mesafedeki evimize gidiş-gelişlerde yol olmadığı için tekerlekli sandalyeye mahkum engelli oğlumu evden çıkartmakta bile büyük sıkıntı yaşıyorum. Çocuğum aynı zamanda böbrek yetmezliğinden rahatsız ve haftada 1 kez il dışında diyalize girmesi gerekiyor. Evimizin yolu tümseklerle kaplı ve oldukça eğimli olduğu için büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Asfalta ulaşana kadar dik yamaçtan

iniş-çıkışlarda büyük tehlike yaşıyoruz. 200 metrelik yolun asfaltlanması için yaklaşık 6 yıldır Solhan Belediyesi'ne başvuruda bulundum ancak 'tamam asfaltlayacağız' demelerine rağmen ve durumumuzun bilinmesine rağmen bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmadı. Solhan Belediyesi'ne neredeyse hergün başvuruda bulundum 'yolumuzun asfaltlanması için' ama bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmadı. Hayırseverlerin bağışladığı tekerlekli sandalyeler yolun kötü durumundan dolayı hurdaya döndü. Engelli çocuğumu evden dışarı çıkartmakta büyük problemler yaşıyorum, oğlumun psikolojisi bu durumlardan dolayı bozulmuş durumda. Yetkililerin sorunumuzu yerinde gelip görmesini ve bir an önce çözüme kavuşturmasını isterdik" diyerek yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. 

TEKERLEKLİ SANDALYEYE BAĞIMLI DİYALİZ HASTASI BEDENSEL ENGELLİ GENCE, 'ENGELLİ MAAŞI' DA VERİLMİYOR!

Anne Özyurt, ayrıca, tekerlekli sandalyeye bağımlı diyaliz hastası bedensel engelli çocuğu için 'engelli aylığı' bağlanmadığını da belirterek yetkililerden bu konuda da destek beklediklerini ifade etti. 
EROL YILMAZ