EĞİTİM

Bingöl’de Futbol Aday Hakem Kursu Açılacak

Bingöl İl Hakem Kurulu ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Bingöl Şubesi tarafından futbol hakemi olmak isteyenler için kurs açılacak.

Abone Ol

Bingöl İl Hakem Kurulu ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Bingöl Şubesi işbirliğiyle Bingöl’de futbol hakemi olmak isteyen gençler futbol aday hakem kursu açılacak.

Bingöl Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda 25- 27 Ekim 2024 tarihleri arasında verilecek futbol aday hakem kursu için başvurular alınmaya başlandı.

Önceki yıllarda Süper Lig de dahil olmak üzere tüm futbol liglerinde müsabaka yöneten Bingöl’deki hakemler arasında aktif olarak 8 klasman, 20 il hakemi yer alıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Aday hakem kursuna katılmak isteyenler için belirlenen şartlar ise şu şekilde: 16-28 yaş aralığında olmak, kadınlar için en az 160 santimetre, erkekler için en az 170 santimetre boyunda olmak, atletik bir yapıya sahip olmak, en az lise mezunu ya da halen lisede öğrenci olmak, 18 yaşından küçük adaylar için ise veli muvafakatnamesi gerekiyor.

KURSA KATILIM ÜCRETSİZ OLACAK

Bingöl’de açılacak kurs, hakemliğe ilgi duyan gençlerin profesyonel arenada görev alması için eşsiz bir fırsat olarak görülüyor. Kursa katılım ise tamamen ücretsiz olacak.

Aday hakemler, kurs sonunda aldıkları eğitim ve sınavlarla birlikte, Bingöl’de düzenlenen futbol müsabakalarında görev alabilecek.