HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Nihat Buğrahan, HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya ve partililerden oluşan heyet, merkeze bağlı Sancak beldesinde 5 köyün ortak kullandığı 205 dönümlük mera arazisinin satılmasıyla gündeme gelen köy sakinlerini ziyaret etti.
5 köyün ortak kullandığı mera arazisinin, köyden olmayan başka şahıslara teşvik etmek amacıyla satıldığını dile getiren köylüleri dinleyen HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Nihat Buğrahan, konunun takipçisi olacaklarını belirterek sorunun çözümü için gerekli mercilere durumu ileteceklerini söyledi.

 Köylülerle tek tek konuşan Buğrahan, köylülerin; bu yerin kendilerinden alınması, şahıslara tahsis edilmesi durumunda hayvancılığı bırakmak zorunda kalacaklarını, artık hayvancılık yapmayacaklarını söylediklerini aktardı.

Tarım ve hayvancılıkla geçinen köylüler, HÜDA PAR heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Burası 4-5 Köyün Ortasında Bulunan ve Yaklaşık 5-6 Bin Büyükbaş Hayvan için Mera Olarak Kullanılabilecek Bir Yer!

"Köylülerin bu duruma karşı çıkmasının sebebi, söz konusu yer haricinde köylünün hayvanını yayabileceği, otlatabileceği başka bir alanın olmamasıdır" diyen Buğrahan, "Bugün partimizin Bingöl İl Başkanlığı ile beraber Sancak beldemizde bulunan ve şu anda üzerinde bulunduğumuz bu arazide 5 köyün ortaklaşa kullanıldığı; Ancak köylülerin iddiasına göre, tarım amaçlı, teşvik amaçlı olarak birilerine hibe olarak verilmiş. Bu sebeple İl Başkanımızla beraber burayı ziyarete geldik. Gördüğünüz üzere burası 4-5 köyün ortasında bulunan ve yine yaklaşık 5-6 bin büyükbaş hayvanın otlatılması için aylarca mera olarak kullanılabilecek bir yer. Köylülerin bu arazi haricinde kullanabilecekleri herhangi bir yer olmamasına rağmen burası özel bir müteşebbise verilmek isteniyor! İddiaya göre, burası yine bu müteşebbis tarafından hayvancılık alanında kullanılmak isteniyor. Ancak köylülerin bu yer haricinde hayvanını yayabileceği, otlatabileceği başka bir alan kalmıyor." dedi.

HÜDA PAR Olarak Bu Konunun Takipçisi Olacağız...

Mera alanının, yaklaşık 5 bin nüfusu barındıran 5 köy halkı için olmazsa olmaz bir yer niteliğinde olduğunu söyleyen Buğrahan, "Bu bölge tarımın olmadığı, köylülerin sadece hayvancılıkla geçindiği bir yer. Bu yerin kendilerinden alınması, şahıslara tahsis edilmesi durumunda hayvancılığı bitirmek zorunda kalacaklarını, hayvancılık yapamayacaklarını ifade ettiler. Ki geldik yerinde gördük ve bu taleplerinde de gayet haklılar. Biz HÜDA PAR olarak bu işin takipçisi olacağız. Nihayetinde burası, bu yatırımcı için olmazsa olmaz bir yer değil. Ama bu 5 köy için, yaklaşık 4-5 bin nüfusluk köylüler için olmazsa olmaz bir yer. Burası olmadığı takdirde bu bölgenin hayvancılığı tamamen ölecek. Ancak bu müteşebbis arkadaşımız için başka yerler tahsis edilebilir. Etrafta hayvanların kullanmadığı, köylerin kullanmadığı yerler de var. Bunun yerine ikame olarak bu yerler tahsis edilebilir" ifadelerini kullandı.

Biz Gerçekten Mağdur Olacağız ve Buradan Göç Edeceğiz

Mera alanı kendilerinden alınarak şahsa tahsis edilmesi durumunda mağdur olacaklarını ve göç etmek zorunda kalacaklarını

Sağlık Turizminde Hedef 5 Milyon Turist Sağlık Turizminde Hedef 5 Milyon Turist

H1

belirten Mehmet Balasegi, "Ben başta size ve ekibinize, Bingöl HÜDA PAR Teşkilat Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Benim yaşım 60, ben yıllardır burada hayvancılık yapıyorum ve kendi ailemin geçim kaynağını hayvancılıkla sağlıyorum. Ama bu saatten sonra eğer şu özel kişiye burası tahsis edilirse, biz gerçekten mağdur olacağız ve biz buradan göç edeceğiz. Bizim aslında gidecek başka yerimiz de yok! Devletin de buna bakıp öyle bir değerlendirme yapması gerekiyor. Biz hayvancılık yapıyoruz. Başka geçim kaynağımız yok. Burada sadece biz değil, 5 köy burada hayvancılık yapıyor ve bu merada hayvanlarımızı otlatıyoruz. Onların da aynı mağduriyette olacağını sanıyorum" şeklinde konuştu.
HABER MERKEZİ