Kadınlarımız Korkmadan İş Hayatına Katılmalı... Kadınlarımız Korkmadan İş Hayatına Katılmalı...

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü evsahipliğinde IPARD III Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Ahmet Hamdi Usta, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ahmet Antalyalı, Bingöl Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, Avrupa Birliği (AB) ve Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Hasan Hüseyin Han, TKDK Muhasebe Koordinatörü İlhan Çalışkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, KDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yıldırım, TKDK Diyarbakır İl Koordinatörü Ömer Savaş Özgün, birlik temsilcileri ve üreticiler katıldı. 
İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır'ın Bingöl'deki tarımsal faaliyetlerle ilgili olarak yaptığı sunumun ardından TKDK Başkanı Ahmet Antalyalı, yaptığı konuşmada IPARD projeleri ile önemli sonuç ve kazanımlar elde edildiğine dikkat çekerek daha önce 42 ilde uygulanan IPARD programının, bu yıl itibariyle 81 ilde uygulanmaya başlandığını ve bı kapsamda Bingöl'ün de IPARD III programı ile birlikte ilk kez bu yıl destekleme kapsamına alındığını ifade etti. 
Toplantıda konuşan AB ve Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Hasan Hüseyin Han, IPARD programları hakkında bilgiler sunarak AB ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanı ile sağlanan projenin üçüncü döneminin uygulandığını dile getirdi. 

BİNGÖLLÜ GENÇLERİMİZ, KADIN ÇİFTÇİ VE GİRİŞİMCİLERİMİZİN DESTEKLERDEN ÖZELLİKLE FAYDALANMASINI İSTİYORUM

Vali Ahmet Hamdi Usta da, yaptığı konuşmada, Bingöl'ün destekleme kapsamına alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bingöllü çiftçi ve girişimcilerin bu imkandan yararlanmasının önemine dikkat çekti. Vali Usta, "Bingölümüz tarım ve hayvancılık alanında ciddi bir potansiyele sahip. Bu yıl ilk kez IPARD III programıyla destek kapsamına alınan ilimizde gençlerimiz ile kadın çiftçi ve girişimcilerimizin bu desteklerden özellikle faydalanmasını istiyorum. Böylece hem kendi işlerinin patronu olacak, hem de vatandaşlarımıza iş ve istihdam sağlayacaklardır. TKDK ve IPARD programları, kırsal kalkınma ve tarım sektörünün modernizasyonu için önemli bir fırsat sunuyor. İlimizde İlk defa uygulanan IPARD III Programı'ndan daha fazla yatırımcının faydalanması için İl Müdürlüğümüz ve Bingöl İrtibat TKDK Yatırım Ofisi koordineli bir şekilde eğitim ve yayım çalışmalarına devam ediyor. IPARD III Programının Bingöl’ümüze, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Toplantının son bölümünde uzmanlar tarafından IPARD III Programı'nın uygulanmasına ilişkin teknik bilgilerin sunumu yapıldı. Toplantı, genel değerlendirme, talepler ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ