Bingöl'de İŞKUR tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında işçi alımı için başvurular başladı. Bingöl’de İşkur Başvuruları ne zaman son? Bingöl İşkur Başvurusu nasıl yapılıyor? Bingöl işkur başvuruları nasıl yapılıyor? Bingöl işkur kuraları ne zaman çekiliyor? işkur’da adı çıkanlar ne zaman iş başı yapacak? gibi soruların detaylarını sizler için araştırdık. 

Bingöl'de İŞKUR tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında işçi alımı için başvurular başladı. İŞKUR tarafından TYP kapsamında Bingöl İl Müftülüğü'ne alınacak 6 işçi alımı için yapılan duyurunun ardından başvurular 3 Haziran 2024 Pazartesi tarihi itibariyle yapılabilecek.

İŞKUR İŞÇİ ALIMI İÇİN SON BAŞVURU NE ZAMAN?

İŞKUR tarafından TYP kapsamında Bingöl İl Müftülüğü'ne alınacak 6 işçi için başvurular 3-7 Haziran tarihleri arasında yapılabilecek. 3 Haziran 2024 Pazartesi (dün) itibariyle başlayan başvurular 7 Haziran 2024 Cuma gününe kadar yapılabilecek. 

Bakanlık Uyardı: Yumurtaların Üzerindeki Kodlar Ne Anlama Geliyor? Bakanlık Uyardı: Yumurtaların Üzerindeki Kodlar Ne Anlama Geliyor?

İŞKUR İŞÇİ ALIMI İÇİN BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

TYP kapsamında İŞKUR tarafından Bingöl İl Müftülüğü'ne 6 işçi alımı için başvuruda bulunacak adaylar, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinde başvurularını yapabilecek. 

İŞÇİ ALIMI İÇİN KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK

İŞKUR tarafından TYP kapsamında Bingöl İl Müftülüğü'ne alınacak 6 işçinin belirlenmesi için başvuruda bulunan adaylardan asil ve yedek katılımcıların belirlenmesi için 11 Haziran 2024 Salı günü saat 15.00'de Bingöl İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi yapılacak. 6 asil ve 6 yedek aday yapılacak kura çekimi ile belirlenecek. 

İŞİN SÜRESİ NE KADAR?

İŞKUR tarafından TYP kapsamında Bingöl İl Müftülüğü'nde çalıştırılacak 6 işçi, 1 Temmuz-31 Aralık 2024 tarihleri arasında istihdam edilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

TYP kapsamında işçi alımı için başvuru şartları şöyle: Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli ve malul aylığı almamak, açık lise-açık öğretim öğrencileri haricinde öğrenci olmamak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin birbuçuk katını (25 bin 503 lira) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.
HABER MERKEZİ