Bingöl'de, İŞKUR ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında kura sonuçları açıklandı. Bu programa katılmaya hak kazanan işçiler, belirli sürelerde çalışarak maaş alacaklar.  İşte katılımcıların aldıkları maaş;

TOKİ 2. Etapta 9 Yıldır Çözüm Bekleyen Sorun TOKİ 2. Etapta 9 Yıldır Çözüm Bekleyen Sorun

GÜNLÜK ÜCRET 566,73 TL: İLK 4 HAFTADA TAM ZAMANLI ÇALIŞMA

Programın başında, katılımcılar çalıştıkları her gün için 566,73 TL ücret alacak. İlk dört haftalık dönemde, işçiler günlük 7,5 saat çalışacaklar. Bu süre haftada beş gün olmak üzere toplamda 37,5 saat çalışmayı kapsayacak. Bu hesaplamalara göre, bir ay içerisinde en fazla 22 gün çalışabilecek olan bir işçinin eline yaklaşık olarak 12 bin 468 TL maaş geçecek.

İlk dört haftalık sürecin ardından, programda bir değişiklik olacak. İşçiler, bu dönemde haftada sadece üç gün çalışacaklar. Günlük çalışma süresi yine 7,5 saat olacak, ancak haftalık toplam çalışma süresi 22,5 saate düşecek. Bu durumda, ayda 12 gün çalışan bir işçi, toplamda 6 bin 800 TL maaş alacak. Eğer işçi, ayda 15 gün çalışırsa, maaşı 8 bin 500 TL'ye çıkacak.

HABER MERKEZİ