EĞİTİM

Bingöl'de Jandarma Ekiplerinden Okul Çevrelerinde Denetim...

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Trafik Ekipleri, okul çevrelerinde ve okul servis araçlarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Abone Ol

Bingöl'de okulların açılması ile birlikte Jandarma ekiplerince okul çevreleri ve okul servis araçları denetlendi. 
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Trafik Ekipleri tarafından, 2024-2025 yılı eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte okul çevreleri ve okul servis araçlarında denetim çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi. Jandarma Trafik Ekiplerince yürütülen kontroller kapsamında ayrıca servis şoförlerine yönelik trafik güvenliği hakkında bilgilendirme çalışmalarının da sürdürüldüğü belirtildi. 
Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından, 2024-2025 yılı eğitim-öğretim hayatının başlaması ile birlikte geleceğimizin teminatı çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürebilmesi, okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi ve trafik güvenliğinin arttırılması maksadıyla sorumluluk sahamızda bulunan okul çevrelerine ve servis araçlarına yönelik kontrol ve denetim faaliyetlerimize aralıksız devam edilmektedir. 
Bu kapsamda; Trafik Jandarması tarafından, okul çevrelerinde trafik güvenliğinin arttırılması ile servis araçlarının mevzuat usul ve esaslarına uygunluğu konusunda denetimler icra edilerek servis şoförlerine trafik güvenliği konularında bilgilendirmeler yapılmıştır. 
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yeni eğitim-öğretim döneminde yanında olmak, okul servis araçlarında huzurlu ve güvenli yolculuk yapabilmelerini sağlamak maksadıyla trafik güvenliği eğitimi ve trafik denetimi faaliyetlerimize aralıksız devam edilecektir" denildi.