Bingöl İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), 9-10 Ekim 2024 tarihlerinde merkez, Adaklı ve Genç ilçelerinde suç ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda, Genç ilçesinde "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve Sağlama" suçundan aranan bir şüpheli yakalanarak, beraberinde bir tabanca, iki şarjör, 15 mermi, 5,70 gram kubar esrar ve altı adet uyarıcı hap ele geçirildi. Merkez ilçe sınırlarında düzenlenen bir başka operasyonda ise "Bilişim Sistemleri ve Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçundan arama kaydı bulunan bir kişi gözaltına alındı. Bu operasyonda da bir av tüfeği ile 2,43 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

Adaklı ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda ise 24 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli süreç başlatıldı. Yakalanan şüpheliler hakkında gerekli yasal işlemlerin sürdüğü bildirildi.

Bingöl Üniversitesi Erasmus Kulübü’nden Kadın Cinayetlerine Karşı Yürüyüş: Adalet Çağrısı! Bingöl Üniversitesi Erasmus Kulübü’nden Kadın Cinayetlerine Karşı Yürüyüş: Adalet Çağrısı!

20241011Aw305850 3