Bingöl'de 17 Eylül Salı Günü Planlı Elektrik Kesintisi Bingöl'de 17 Eylül Salı Günü Planlı Elektrik Kesintisi

2020 yılında etkisini gösteren Covid-19 salgını dolayısıyla Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde geçici olarak kapatılan KBRN Birimi, bugün itibariyle yeniden faaliyete başladı. Yaklaşık 3 yıllık aranın ardından Bingöl Devlet Hastanesi yönetimi tarafından eksiklikleri tamamlanan KBRN Birimi faaliyet alanı belirlenerek bugün itibariyle hizmet vermeye başladı. 
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı, hastane bünyesindeki birimlerin sayısının arttırılarak daha kapsamlı ve kaliteli hizmet sunmak için çaba gösterdiklerini belirterek "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kaliteli hizmeti önceliğimiz haline getirmeye çalıştık. Vatandaşlarımızın en kaliteli sağlık hizmetlerini alabileceği bir tesis oluşturmak için elimizden gelen tüm çabayı gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. 3 yıldan bu yana kapalı olan önemli bir birimimizi tekrardan faaliyete aldık. Bu ve buna benzer özellikli birimleri hastanemize kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

KBRN NEDİR?

KBRN, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikelere karşı toplumun, çevrenin ve ekonominin korunması için hayati bir öneme sahiptir. Bu alandaki hazırlık ve eğitimler, olası tehlikeler karşısında daha güvenli ve daha dayanıklı bir toplum oluşturmayı amaçlamaktadır.
KBRN; Kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer tehlikeli maddelerden kaynaklanan zararlı ve tehlikeli durumların kısaltması olarak kullanılan dünya çapında bir terimdir. Zirai ilaçlardan kaynaklı rahatsızlıklarda, fabrika atıklarının sulara karışması ile birlikte ortaya çıkan sorunlarda, sanayide yaşanan iş kazalarında özellikle oksijen tüpü patlamalarında başvurulan ilk birim KBRN birimi olmaktadır.
EROL YILMAZ