GÜNDEM

Bingöl’de Kiralık Ev Fiyatları Tavan Yaptı!

Bingöl’de yükselen kira fiyatları, ekonomik zorluklara yol açıyor. Uygun konut bulma konusunda güçlük çektiğini belirten vatandaşlar: “Aylık 8500-9000 TL’den başlıyor şu an ev kiraları, Bingöl küçük yer, bu kadar fiyat artışı bizim insanımıza yakışmıyor” dedi.

Abone Ol

Bingöl’de kiralık ev talebi son zamanlarda hızla artıyor. Ancak bu durum, kiralık ev sahiplerinin fırsatçılığa yönelmesine ve fiyatları sürekli yükseltmesine neden oluyor.

Uygun fiyatta ev bulmakta zorlandıklarını belirten bir vatandaş, durumu şöyle ifade etti: “Bingöl’de kiralık ev talebi çok fazla, kiralayanlar da bunu fırsat bilip fiyatları sürekli yükseltiyorlar. Bir eve yazdım 6000 yazmıştı, bir hafta sonra 8500’e çıkardılar. Aylık 8500-9000 TL’den başlıyor şu an ev kiraları. Bingöl küçük yer, bu kadar fiyat artışı bizim insanımıza yakışmıyor.”

Vatandaşlar, yetkililerin bu duruma müdahale etmesini ve kiralık ev fiyatlarındaki kontrolsüz artışın önüne geçilmesini talep ediyor. Barınma hakkının korunması adına gerekli adımların atılması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, aksi takdirde birçok ailenin zor durumda kalabileceğini ifade ediyor.

Peki, Bingöl’de Ev Fiyatları Ne Kadar?

Bingöl’de kiralık ev fiyatları 4 binden başlayıp 20 bine kadar yükseliyor.

HABER MERKEZİ