GÜNDEM

Bingöl’de Kış Hazırlığı! Turşu Yapımı İçin Ürünler Tezgahta!

Bingöl'ün Yenimahalle Çarşamba Pazarı'nda kış hazırlıkları başladı; vatandaşlar, turşu kurmak için taze sebze ve meyve alıyor. Bu yıl, turşu yapımında en çok tercih edilen malzemeler arasında lahana, biber ve salatalık öne çıkıyor.

Abone Ol

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Bingöl'ün Yenimahalle Çarşamba Pazarı'nda hareketlilik artmaya başladı. Özellikle turşu kurmak isteyen vatandaşlar, taze sebze ve meyvelerle dolu tezgahları ziyaret ediyor. Bu yıl, turşu yapımında en çok tercih edilen malzemeler arasında lahana, biber ve salatalık öne çıkıyor.

Pazar esnafı, kış aylarında sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar hazırlamak isteyenler için bol çeşit sunarken, fiyatların da oldukça uygun olduğunu belirtiyor. Pazarda yapılan alışverişler, vatandaşların geleneksel kış hazırlıklarını sürdürebilmesi açısından önem taşırken, ürünler hem taze hem de organik olması sebebiyle tercih ediliyor.

Pazar esnafı Muhittin polat “Bu yıl ürünlerimiz oldukça kaliteli. İnsanlar, kış için turşu yapma hazırlıklarına başladı. Hem taze hem de uygun fiyata ürün bulmak mümkün” diyor.

İşte turşu yapımında tercih edilen sebzelerin fiyatları:

Turşuluk salatanın kilosu 60 TL,

Tam bir lahananın fiyatı 150-200 TL arasında değişirken kilosu 20 TL,

Biberlerin kilosu ise 70 TL’den satışa sunuluyor.

Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş ise , “Her yıl turşu kurmak için buraya geliyorum. Fiyatlar geçen yıla oranla yüksek ama yapacağımız turşular, kış boyunca sağlıklı bir seçenek oluyor” diye belirtti.

HABER: EYLEM ÖZEN