Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, şehrin güvenli yapılaşmasına yönelik kritik veriler sağlayacak mikrobölgeleme çalışmalarında sona doğru gelindiğini bildirdi.

2 bin 230 hektarlık alanda çalışılıyor

Çalışma kapsamında 2 bin 230 hektarlık alanda çalışma yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, özellikle deprem riski yüksek bölgelerde yürütülen teknik çalışmaların, şehrin gelecekte güvenli yapılaşması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, “Proje kapsamında toplam 270 noktada 5 bin 760 metrelik sondaj çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca 16 adet paleosismolojik hendek açılarak bu bölgelerin detaylı analizleri tamamlandı. Bu teknik analizler, Bingöl’ün deprem riski taşıyan zemin yapılarını ortaya koymayı amaçlıyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca 270 adet MASW (Yüzey Dalgası Analizi), 270 adet sismik kırılma etütleri, 270 adet mikrotremör ölçümleri ve 16 adet ERT (Elektrik Rezistivite Tomografisi) çalışması gerçekleştirildi” denildi.

Deprem Master Planı’na Kritik Katkı

Mikrobölgeleme etüdünden elde edilecek verilerin, Bingöl’ün Deprem Master Planı için hayati bir kaynak oluşturacağı vurgulanan açıklamada, “Bu çalışmalar, şehrin deprem risk haritasının çıkarılmasına ve riskli bölgelerde daha güvenli yapılaşma adımlarının atılmasına olanak sağlayacak. Depreme karşı hazırlıklı olma noktasında bu veriler ışığında şehrin geleceğine dair planlar yapılacak” ifadelerine yer verildi.

“Kurumlarla Ortak çalışmalar yürütülüyor”

Sismik aktivitelerin yoğun yaşandığı Bingöl’de deprem öncesi hazırlıkların yanı sıra, deprem anı ve sonrası için de kapsamlı tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Şehrin güvenliği için büyük adımlar atarken, diğer kamu idareleriyle de ortak projeler ve protokoller yürütüyoruz. Bu işbirlikleri deprem öncesi, deprem anında ve sonrasında müdahalelerin hızlı ve etkili olmasına önemli katkılar sağlayacaktır.”

HABER MERKEZİ

Gemlik’te sağanak taşkınına başkan müdahalesi Gemlik’te sağanak taşkınına başkan müdahalesi