SPOR

Bingöl'de 'Sporun Geliştirilmesi' Masaya Yatırıldı

Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Spor ve Gençlik Toplantısı'nda, Bingöl'de sporsal faaliyetlerin yaygınlaştırılması için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Abone Ol

Bingöl Üniversitesi'nde 'Spor ve Gençlik Toplantısı' yapıldı. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik başkanlığında Rektörlük Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantı, rektör yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Gül ve  Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Esen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Orman İşletme Şube Müdürü İbrahim Börü, Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, amatör spor kulüplerinin temsilcileri, Bingöl Spor Lisesi Müdürü Abdullah Abrak, farklı branşlardan antrenörler, spor yöneticileri ve çok sayıda spor uzmanı katılımıyla gerçekleştirildi.

Geniş katılımlı toplantıda, üniversite ile yerel yönetimler ve gençlik kuruluşları arasında işbirliği yapılarak Bingöl'deki spor altyapısının

güçlendirilmesi, gençlerin spora katılımını artıracak stratejilerin belirlenmesi ve Bingöl'deki spor kültürünün çeşitli projelerle geliştirilmesi konuları ele alındı. 

SPORUN EĞİTİMLE BÜTÜNLEŞMESİ İÇİN HER TÜRLÜ ADIMI ATMAYA KARARLIYIZ

Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, toplantının açılış konuşmasında, sporun sadece fiziksel gelişim için değil, aynı zamanda öğrencilerin eğitim hayatındaki başarılarını pekiştiren önemli bir faktör olduğuna dikkat çekerek "Spor, öğrencilerin akademik performanslarının yanı sıra zihinsel sağlıklarını, disiplin anlayışlarını ve özgüvenlerini de geliştirir. Bingöl Üniversitesi olarak, sporun eğitimle bütünleşmesini desteklemek için her türlü adımı atmaya kararlıyız. Hem üniversitemiz bünyesinde hem de Bingöl genelinde gençlerimizin sporla daha fazla tanışmalarını sağlamak adına altyapı çalışmalarımızı hızlandıracak ve çeşitli projeler geliştireceğiz" dedi.

Üniversite olarak farklı branşlarda spor kulüpleri kurmayı, bu kulüplerin yerel ve ulusal çapta organizasyonlar düzenlemelerine olanak tanıyacak projeler geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. Çelik,

bu doğrultuda yerel yönetimler ve gençlik kuruluşları ile koordineli şekilde çalışılacağını ifade etti.

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, özellikle gençlerin sporla daha aktif bir şekilde ilgilenmesini sağlamak için yapılması gerekenler üzerinde durdu. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel de, okullarda sporun daha yaygın hale getirilmesi için eğitim müfredatlarının nasıl şekillendirilebileceği hakkında fikir alışverişinde bulundu.

VELİLER, AKADEMİK KAYGILARLA ÇOCUKLARINI SPORA YÖNLENDİRMEDE TEREDDÜT EDİYOR

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Koordinatörü Serkan Varol, toplantıda, Bingöl’deki spor teşkilatlanması, spor programları ve sportif faaliyetlerin durumu hakkında detaylı bir sunum yaptı. Velilerin akademik kaygılar nedeniyle çocuklarını sportif faaliyetlere yönlendirmede tereddüt ettiğini belirten Varol, bu durumun, gençlerin sporla daha fazla buluşmalarını engellediğini ifade etti. Sporun akademik başarıya engel olmadığını, aksine gençlerin sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağladığını dile getiren Varol, velilerin bu konuda bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bingöl’deki amatör spor kulüplerinin desteklenmesi ve sayısının arttırılması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda, Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu; kulüplerin ihtiyaçları ve daha fazla sporcu yetiştirebilmek için yapılması gereken yatırımlar konusunda bilgi verdi. Toplantıda ayrıca, ildeki orman alanlarının spor aktiviteleri için daha verimli bir şekilde kullanılabileceği önerisi gündeme getirildi. Orman İşletme Şube Müdürü İbrahim Börü, doğal alanların spor etkinlikleri için uygun hale getirilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

ENGELLİ BİREYLERİN SPORA ERİŞİMİNİN SAĞLANMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER ELE ALINDI

Engelli bireylerin spora erişimini artıracak uzun vadeli stratejilerin geliştirilmesi ve bu stratejilerin hayata geçirilmesi için yapılması gerekenlerin de ele alındığı toplantıda, katılımcılar engelli bireylerin spor yapabilecekleri alanların genişletilmesi, mevcut tesislerin erişilebilirlik açısından düzenlenmesi ve engelli spor branşlarına yönelik farkındalık kampanyalarının artırılması noktasında somut adımlar atılabilmesi için önerilerini sundu. Ayrıca, engelli öğrencilerin ailelerinin de bu sürece dahil edilerek, sporun bireyler üzerindeki pozitif etkileri hakkında bilgilendirme yapılması gerektiği belirtildi.

Toplantıda, Bingöl’deki spor altyapısını daha da güçlendirmek, yeni tesisler ve spor programları oluşturmak amacıyla Bingöl Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile çeşitli projeler üzerinde birlikte çalışılacağına dair mutabakata varıldı. İl genelinde sporun yaygınlaştırılması ve sorunlara çözümler üretilmesi için bir 'Spor ve Gençlik Çalıştayı' düzenlenmesi plânlandığı ifade edildi. Geniş katılımla gerçekleştirilmesi öngörülen çalıştay ile hem mevcut durumun değerlendirilmesi hem de ileriye dönük yenilikçi projelerin geliştirilmesine olanak sağlanması hedefleniyor.