Bingöl Vali Yardımcısı Engin Tok başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde düzenlenen teknik komite toplantısında, üretim planlaması ve Bingöl'e özel 3 yıllık planlamalar ele alındı.

Toplantıda, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır, yönetmelikte yer alan hususları ve son yıllara ait üretim verilerini katılımcılarla paylaştı. Verimliliği artırma ve arz güvenliğini sağlamaya odaklanan planlamada, bölgenin ihtiyaçları ve potansiyeli göz önünde bulunduruldu.

Katılımcıların görüş ve önerileri de değerlendirilen toplantıda, 2025-2027 yılları için Bingöl'ün tarımsal üretim rotasına yön verecek önemli kararlar alındı.

Tarımsal Üretim Planlaması Nedir?

Tarımsal üretimin öngörülebilir ve yönetilebilir olmasını, arz güvenliğini sağlamayı, verimliliği artırmayı ve tarımsal üretimi geliştirmeyi amaçlayan Tarım ve Orman Bakanlığı uygulamasıdır. 14 Eylül 2023 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile yürürlüğe girmiştir.

Bu kapsamlı planlama ile Bingöl'de tarımsal üretimin önümüzdeki 3 yıl boyunca istikrarlı bir şekilde artması ve bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlanması hedefleniyor.

 

Haber: Ahmet Boydaş