GÜNDEM

Bingöl’de Ülkeye Sahte Pasaportla Giriş Yapan 3 Kişi Yakalandı!

Abone Ol

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 31 Mayıs 2024 tarihinde Bingöl'de hizmete giren Mobil Göç Noktası Aracının kısa sürede olumlu yansımalarını aldıklarını dair açıklamalarda bulundu.

Vali Usta, bu yeni uygulamanın düzensiz göçmenlerin tespiti ve yakalanmasında önemli bir rol oynadığını vurgulayarak; “31 Mayıs 2024 tarihinde Bingöl’de hizmete geçen Mobil Göç Noktası Aracımızın olumlu yansımalarını kısa sürede aldık. 04.06.2024 tarihinde Düzensiz Göçmenlere yönelik Van’dan gelen bir otobüste yapılan uygulamada İran uyruklu olduklarını söyleyen 3 yabancının Mobil araçta yapılan parmak izi sorgulamaları çıkmayınca pasaportları istenmiş, yapılan incelemede pasaportlarının sahte ve Irak uyruklu oldukları anlaşılan 3 kişinin kaçak olarak ülkemize girdiği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Sınır Dışı İşlemleri Başlatıldı

Vali Ahmet Hamdi Usta, açıklamasında, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün üç Irak uyruklu yabancı şahıs hakkında sınır dışı kararı aldığını ve bu kişilerin 6 Haziran 2024 tarihinde Malatya Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildiğini belirtti.

HABER MERKEZİ