Bingöl’ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar(6) için düzenlenen yardım kampanyası bir süre önce ailesi tarafından durdurulmuştu. Buna rağmen Bingöl'de bir dernek tarafından Solhan ve Ilıcalar'da yardım toplama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Çınar Eymen'in ailesi Bingöl Valiliği ve ilgili yetkilileri konudan haberdar etmiş, dernek yönetimine kendilerinden habersiz yardım toplanmasını doğru bulmadıkları iletildi. Buna rağmen, derneğin yardım toplamaya devam ettiği öğrenildi.

Çınar Eymen'in babası, "Solhan'da haberimiz olmadan yardım toplandığını öğrendik. Solhan'da bir vatandaşın şikayet etmesi üzerine yardım toplayanlar ifadeye çağrıldı. Şikayetçi olmadık, konuyu Dernekler Müdürlüğüne bildirdik. Derneğe giderek yaptıklarının doğru olmadığını söyledim. Ilıcalar Beldesinde de yardım toplandığını duyduk. Sosyal medya üzerinden yardım kampanyasının son bulduğunu duyurmuştuk. Duyarlı Bingöl halkının Çınar Eymen'in ismini kullanarak yardım toplayanlara itibar etmemesini istiyoruz."

(Haber Merkezi)