GÜNDEM

Bingöl’deki Rehabilitasyon Merkezlerinde Usulsüzlük İddiası..!

Bingöl’de Rehabilitasyon merkezi adı altında açılan okullarından bazıları, engelliler üzerinden haksız kazançla ticaret yaptıkları iddia ediliyor.

Abone Ol

Bingöl’deki Rehabilitasyon merkezleri, derslerine katılmadıkları engelli öğrencilerinden haksız kazanç sağlamakla suçlanıyor. Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi adı altında açılan kurumlar hakkındaki iddialar, söz konusu eğitim yuvalarının tam bir ticarethaneye çevrildiğini gösteriyor. 

Başta zihinsel gerilik olmakla birlikte gelişim geriliği, yaygın gelişimsel bozukluk, özgül öğrenme güçlüğü, konuşma bozukluğu, işitme-görme engeli, fiziksel engel tanılarından herhangi birini alan kişilerin eğitim hizmetinden yararlanması gereken  Rehabilitasyon Merkezlerine hiç gitmediği halde öğrencilerin kaydının yapılarak üzerinden para kazanmakla suçlanıp konudan bazı ailelerin de haberi olduğu ve ailelere maaş bağlayarak bu işlemi gerçekleştirdikleri iddia edildi. 

DENETİM YAPILIYOR MU? 

Eğitim merkezi ve aileler arasında geçtiği iddia edilen bu haksız kazancın yetkililer tarafından denetlenip denetlenmediği merak ediliyor.

HABER  MERKEZİ