MERKEZ

Bingöl’e Ek Hastane Binası: 2025’te Açılacak

Bingöl Devlet Hastanesi’nde yaşanan yoğunluğun azaltılması için 850 metrekarelik alanda 12 polikliniğin hizmet vereceği ek bina yapılacak.

Abone Ol

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin Bingöl Devlet Hastanesi binasına taşınmasıyla hastanedeki yoğunluk artarken, aylar sonra geçici çözüm için adım atılmış oldu. Bingöl Devlet Hastanesi yanında çelik konstrüksiyondan ek bina yapılarak yoğunluğun azaltılması planlanıyor.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Bingöl Devlet Hastanemizin kalabalığını azaltmak, fiziki ihtiyaçlarını, ek poliklinik ihtiyaçlarını ve depo ihtiyaçlarını karşılamak için talepte bulunduğumuz ek bina yatırımımız Sağlık Bakanlığımız tarafından onaylandı.

Yaklaşık 850 metrekarelik ek yatırım ile yeni hastane inşaatımız tamamlanıncaya kadar hastanemizin fiziki şartlarını daha da iyileştirmiş olacağız. Hastane inşaatımız tamamlandıktan sonra da tasarruf tedbirleri kapsamında sonraki dönemlerde de kullanılabilir şekilde planlaması yapılacak olan binamızın proje işlemlerine başlanmıştır. Bu yatırımın ilimize kazandırılmasında katkı ve desteklerini esirgemeyen Valimiz sayın Ahmet Hamdi Usta beyefendiye, Milletvekillerimiz sayın Feyzi Berdibek ve sayın Zeki Korkutata beyefendilere teşekkürlerimizi arz ederiz” denildi.

POLİKLİNİK SAYISI ARTIRILACAK

Açıklamada, yapılacak ek bina hakkında şu bilgilere yer verildi: “Dışarıda yapılmış olan İdari Ek Binadan Acil’e doğru uzanacak şekilde, oksijen deposunun olduğu alanda yapılacak. İşlemlere yeni başlandı ve çelik konstrüksiyon şeklinde yapılacak. 12 ila 15 poliklinik odası oluşturulacak. Bunun yanında -1. kattan dışarıdan giriş yolu yapılarak hastane içerisine bağlantısı yapılacak. Vatandaşlarımız zaten -1. katta bulunan Tomografi, EMAR, Laboratuvar, Kan Alma, Ultrason, Röntgen tetkiklerine asansör ve orta merdivenler ile ulaşım sağlamadan aynı kattan yürüyerek kolaylıkla ulaşımı sağlayabilecekler. Böylelikle hastanedeki kalabalık ve asansör ile merdiven kullanım oranları azaltılmış olacaktır.”