Bingöl’deki 10 okuldan seçilen idareciler, Almanya’da eğitim sistemini yerinde gözlemledi. Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘İşbaşı Gözlem Hareketliliği’ kapsamında Almanya’ya giden okul idarecileri, Almanya Bülseschule Stadt İlkokulunu ziyaret ederek, eğitim sistemini dinledi.

Almanya ziyaretinin ilk gününde Bülseschule Stadt İlkokulu Hildegard Lucas ile görüşen öğretmenler, okul müdüründen Almanya eğitim sistemi hakkında bilgi aldılar.

Okul müdürünün sunumunun ardından okulun farklı bölümlerini gezerek eğitim yapısını ve öğrenme ortamlarını yerinde gözlemleyen Bingöllü öğretmenler, Almanya’da bir hafta boyunca farklı derslere katılacak, sınıf içi ve sınıf dışı eğitim uygulamalarını inceleyecek ve Almanya’daki ilkokul eğitim sistemine dair gözlemlerini paylaşacak.

Bi̇ngöllü Öğretmenler Almanya'da (1)

Bingöl Üniversitesinde İlginç Yarışma Bingöl Üniversitesinde İlginç Yarışma

(Haber Merkezi)