SANAT

Bingöllü Tiyatrocular Almanya’da Sahne Aldı

Abone Ol

Hamburg’daki Mut Tiyatrosu tarafından düzenlenen 7. Tiyatro Köprüsü Festivali’nde Tiyatro Anatolia Hamburg’un “Has Bonkör” oyunu sahnelendi.
Bu yıl 10. kuruluş yıldönümünü kutlayan tiyatro grubu, Ali İlhansayın’ın yazdığı ve komedi oyunlarının usta yönetmeni Ahmet Çavunmirza’nın yönettiği oyun, Hamburg Altonaer Strasse Okulu salonunda oynadı. Yönetmen Ahmet Çavunmirza’nın da rol aldığı oyunda ayrıca Hüsniye Karkın, Cansu İpek, Rojbiya Karasu, Aylin Kılıçlı, Cahit Balat, Hakan Gök, Erkan Acer ve Ender Döndü sahne aldı.
Başarılı oyuncuların kültürümüzü yansıtan ve Türkiye’den izler taşıyan komedi oyunu, yoğun ilgi gördü. 3 gün arka arkaya sergilenen oyunda, salonların dolması dikkat çekti. Oyuna, Alman siyasetçiler ve Alman iş adamları da yoğun ilgi gösterdi.
Zengin bir adamın görünürde aşırı cimriliği fonunda, para-insan ilişkisini konu eden iki perdelik güldürü, kurduğu güncel bağlantılarla izleyicileri kahkahalara boğdu. Tiyatro Köprüsü Festivali 14 Haziran’a kadar farklı oyunlarla devam edecek.
(Haber Merkezi)