Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu (BİNSİDAP), gerçekleştirilen saha çalışmaları çerçevesinde Bingöl’de sağlık sorunları ile ilgili olarak gündeme gelen konularda çalışmalara başladı.
Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu (BİNSİDAP) Sözcüsü Mehdin Değişman, Bingöl’de hayata geçirilmesi planlanan konulara dair bir basın açıklaması yaptı.
Değişman yaptığı açıklamada, Bingöl’de Tıp Fakültesi kurulması, AMATEM kazandırılması, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kaplıcalarla Entegre Fizik Tedavi Dal Hastanesi açılması konularına değinerek “Son toplantımızda öncelikle gündeme getirdiğimiz Tıp Fakültesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, AMATEM ve FTR Merkezi/Hastanesi (Kaplıcalarla Entegre) ile ilgili çalışmalarımız hakkında çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik. İlimiz için büyük önem taşıyan bu projelerin hayata geçirilmesi amacıyla tüm sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim kurduk. Bu süreç içerisinde çalışmalarımız, ziyaretlerimiz ve görüşmelerimiz devam edecektir. İlimiz özelinde faaliyet gösteren Kent Konseyi, 3 Konfederasyon, 5 Platform, 7 Sendika ve 200’den fazla Dernek, belirttiğimiz projelere desteklerini ilettiler. Tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ayrıca teşekkür ederiz. Bundan sonraki süreçte ilimizin gelişimi ve kalkınması için kendilerinden destek talep edeceğiz. İnşallah hep birlikte ilimiz için hayırlı hizmetlere vesile olacağız” dedi.
Değişman, “Bizler, Bingöl'deki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu, kentin sosyal ve ekonomik problemlerini çözmek amacıyla ortak akıl ve işbirliği ile hareket eden bir platformuz. Amacımız; Bingöl'ün her mahallesi, ilçesi ve köyünde yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltmek, sosyal, eğitim, ekonomik ve sağlık alanlarındaki sorunlara çözüm bulmaktır. Şehrimizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için, 'Bingöl için bir fikrim var' diyen herkesi desteklemeye ve bu süreci zenginleştirmeye davet ediyoruz. Şirin ilimizin gelişimi, kalkınması ve yaşanabilir bir şehir olabilmesi için ilimizdeki tüm yapılar, kurum ve kuruluşlarla birlikte tüm sivil toplum kuruluşlarına görev düşmektedir. Her bir hizmet veya proje için tüm yapıların işbirliği içinde çalışması elzemdir. Daha önce bahsettiğimiz projelerin hayata geçmesi için tüm paydaşların katkısına ihtiyaç vardır. Bu sebeple, ilimizde gerçekleştirilecek her türlü güzellikte tüm paydaşların yer almasını arzuluyoruz. Görüştüğümüz tüm kuruluşlar bu konuda desteklerini sundu” ifadelerini kullandı.
BİNGÖL’E TIP FAKÜLTESİ AÇILMASI UYGUN BİR ADIM OLACAKTIR
Değişman, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İlimizin hızla gelişen yapısı, coğrafi avantajları ve üniversitemizin modern altyapısıyla birlikte, sağlık hizmetlerinin etkin ve sürdürülebilir hale gelmesi açısından Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tıp Fakültesi açılması oldukça uygun bir adım olacaktır. Bu hastanelerin açılmasıyla, ilimizde pek çok sağlık hizmeti sunulmaya başlanacak ve sağlık sorunları büyük ölçüde azaltılacaktır. Bu nedenle, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tıp Fakültesi taleplerimizi önemsiyoruz. Özellikle inşası süren 500 yataklı yeni hastanemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermesini talep etmekteyiz. Diğer projemiz olan Kaplıcalarla Entegre Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Hastanesi/Merkezi, kaplıcaların doğal iyileştirici özellikleri ile modern tıbbi tedavi yöntemlerini bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Bu proje, hem bölge halkına hem de çevre illerden gelen hastalara kapsamlı bir tedavi sunmayı amaçlamaktadır. Kaplıca sularının tedavi edici gücünden faydalanarak, artan yaşlı nüfus nedeniyle özellikle kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde yataklı fizik tedavi ünitelerinden önemli sonuçlar elde edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca ilimize pek çok katkısı olacaktır. Örneğin, sağlık turizmi, bölge ekonomisi, yerel halkın sağlık hizmetlerine erişimi ve AR-GE çalışmaları ile üniversitemizin gelişimi açısından önemli oranda fayda sağlayacaktır.
BİNGÖL’DE AMATEM KURULMALI!
Yine ilimizin en büyük sağlık sorunlarından biri olan madde bağımlılığı konusu, ilimiz için hayati bir öneme sahiptir. Bu nedenle AMATEM’in ilimizde kurulması kaçınılmazdır. Bize göre AMATEM, yalnızca bağımlılığı tedavi etmekle kalmaz, aynı zamanda bağımlı bireylerin sosyal hayata entegrasyonu için psikolojik destek, rehabilitasyon ve meslek edinme gibi alanlarda da yardımcı olur. AMATEM, aile danışmanlığı ve eğitim hizmetleriyle bağımlı bireylerin çevresine de katkı sağlar. Bizler, toplumun temel taşı olan ailenin bütünlüğü ve huzurunu sağlamak adına bu projeye büyük önem veriyoruz. AMATEM ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla gerekli görüşmeleri yaptık ve fikir alışverişinde bulunduk. Özel müteşebbislerimize de bir çağrı yapmak istiyoruz. Gençlerimizin geleceği ve ailelerimizin huzuru için toplumsal hassasiyet taşıyan iş insanlarımızı bu projeye destek vermeye davet ediyoruz.”