GÜNDEM

BİNSİDAP Sözcülüğüne Değişman Getirildi

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu (BİNSİDAP) bileşenleri piknik etkinliğinde bir araya geldi.

Abone Ol

Sivil Toplum Kuruluşları arasında iletişim ve dayanışmayı amaçlayan sivil toplum kuruluşlarının bir arada bulunduğu platformun dönem sözcüsünün değişmesi kararının aldığı toplantıda, bir önceki dönem sözcülüğünü yürüten Orhan Açıkbaş’ın yerine Mehdin Değişman’ın dönem sözcülüğünü yürütme kararı alındı.

Etkinlikte konuşan yeni dönem sözcüsü Mehdin Değişman; ilimizde sağlık, eğitim, depremsellik sorunlarının çözümlerinin aciliyet teşkil ettiğini ve önümüzdeki süreçlerde sivil toplum kuruluşları olarak bu konuları yoğun bir şekilde gündeme getireceklerini söyledi.

Değişman, “Amacımız şehrimizin tüm bileşenleriyle diyalog ve çözüm odaklı öneriler sunmaktır. Bu anlamda alanında yetkin kişilerle birlikte şehrimize nasıl katkı sunabiliriz anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu gün şehrimizin en büyük sivil toplum platformu olan bu değerli yapının içerisinde olmaktan ve dönem sözcülüğü için gösterdiğiniz teveccühten dolayı mutluyum. STK temsilcilerimizle el ele verip şehrimizin gelişimine katkı sunacağız” dedi.

Dönem sözcülüğünü devreden Orhan Açıkbaş ise; sivil toplum kuruluşlarının Bingöl için ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını belirterek, “Yakın zamanda kurulan Bingöl Kent Konseyimizin de önemli bir ayağı sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil toplum ve kamu kuruluşları arasında köprü görevi görüyoruz. Bu anlamda iki yılı aşkın bir süredir yürüttüğüm dönem sözcülüğü görevimi bu gün burada sizlerin ortak kararıyla Mehdin Değişman arkadaşımıza devrediyorum. Aslında bu bayrak değişimi Kent Konseyimiz ve Platformumuzun çalışma alanlarını ve iş birliklerini daha verimli bir zeminde yürütmemize de olanak sağlayacaktır.

Bu güçlü birlik ve beraberliğimizin ilimizin avantajına olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Alınan kararların hayırlara verile olmasını diliyor katılım sağlayan tüm sivil toplum kuruluşları temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Fuat OTLAK