Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 2025 eğitim öğretim yılı ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme sürecini tamamladı.

9. sınıfa geçen öğrencilerin bir kısmı Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yerleştirildi. Söz konusu okullara yerleşen öğrencilere daha önceki yıllarda yaklaşık 3 hafta alan tanıtımı ve mesleki rehberlik yapıldıktan sonra öğrenciler tarafından alan tercihi yapılıyor ve bakanlık tarafından puan üstünlüğüne göre alanlara yerleştiriliyordu. Ancak MEB bu uygulama takvimini bu yıl değiştirdi, öğrencilerin alan tercihi takvimi erkene çekildi. Buna göre öğrenci ve velilerin 09-10 Eylül tarihlerinde alan tercihlerini e-okul sistemi üzerinden yapması gerekiyor. Bireysel başvuru yapamayan veli ve öğrenciler dilekçe ile okul idarelerine başvuruda bulundukları takdirde, başvuru işlemleri okul idaresi tarafından yapılacak. Başvuru yapmayan öğrenciler herhangi bir alana yerleşemeyecek ve bu öğrenciler daha sonra okul idaresi tarafından alanlara yerleştirilecek. Öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için belirtilen tarihlerde alan tercih başvurularını yapmaları gerekiyor.

Öğrenciler, meslek alanları ile ilgili www.meslek.meb.gov.tr veya www.meslegimhayatim.meb.gov.tr sitelerini ziyaret ederek, detaylı bilgi alabilecek.

'Heimlich Manevrası' Eğitimi Verildi 'Heimlich Manevrası' Eğitimi Verildi

(Haber Merkezi)