Bingöl’de gerek amatör lig, gerekse Futsal Liginde önemli başarılar elde eden Büyük Bingölspor Kulübü, maddi imkansızlıklar nedeniyle lige katılmayacağını açıkladı.

Arda Güler’in Galler maçındaki sakatlığı Real Madrid’i endişelendirdi Arda Güler’in Galler maçındaki sakatlığı Real Madrid’i endişelendirdi

Büyük Bingölspor Kulübünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “2011 yılından bu yana, gerek amatör lig gerek TFF Futsal Süper Lig'inde çok büyük işler yaptık. Son iki sezonda Türkiye şampiyonluğunu final maçlarında kaybettik. Özellikle TFF Futsal Süper Ligi'nde hiç bir zaman rakiplerimiz ile eşit şartlarda mücadele edemedik. Rakiplerimiz, devasa şirketlerin sponsorluğunda bu lige katılım sağlarken, bizler kendi imkanlarımızla mücadele ediyorduk ve bu mücadelemizle rakiplerimizin bir çoğunu geride bırakıp iki yıl üst üste final oynama başarısı gösterdik. Bu başarımız bizlere gereken destek sağlandığında çok daha farklı yerlerde bu şehri temsil edebileceğimizi herkese açık bir şekilde göstermiştir. Geldiğimiz noktada maalesef maddi imkansızlıklardan dolayı lige katılmama kararı aldık.

Bu şehirde milyonluk ihaleler alan, milyonlar kazanan devasa şirketlerden bize sponsor olabilecek bir şirket bulamadık. Buda bizim değil bu şehri yönetenlerin ayıbıdır. 12 Bingöl sporun sponsorlarına bir bakın, Bingöllü ya da Bingöl’de iş yapan herhangi bir şirket bulamazsınız. Bu şehrin siyasileri yöneticileri bu duruma artık bir çözüm bulmalı. Memleketimizi dışarda temsil eden Büyük Bingölspor ve 12 Bingölspor’a gereken desteği mutlaka sağlamalıdırlar. Yaklaşık 10 yıldır kendi emeklerimiz ile süper lige çıkarıp burada iki yıl arka arkaya final oynadığımız, Avrupa Şampiyonlar Liginin kapısından döndüğümüz bu ligden çekilmek zorunda kalıyoruz. Biz bu şehrin gençlerinin kötü alışkanlıklardan spor ile uzaklaşabileceğine inanan ve bu yolda haddinden fazla emek veren bir spor kulübüyüz. Bünyemizde lisanslı yüzlerce gencimiz var. Bu gençlerimizin sayısını arttırmak istiyorduk. Daha farklı branşlarda da mücadele etmek istiyorduk ama maalesef imkanlarımız bizi buraya kadar getirdi.

Buradan ileriye götürebilecek inancımız var ama imkanımız yok.”

Fuat OTLAK