Türk Müteahhitler Dünyada 'İkinci' Oldu Türk Müteahhitler Dünyada 'İkinci' Oldu

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Balı’nın AB’de coğrafi işaret alması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Balın tescil edilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Çapak, Bingöl Balı’nın değerinin daha da artacağına inandığını söyledi.
Bingöl Üniversitesi tarafından Bingöl Balı'na coğrafi işaret alınması için Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuru 7 Ekim 2022 tarihinde kabul edildi. İlgili kurum 'Bingöl Balı'nı 7 Ekim 2022 tarihinde ulusal düzeyde coğrafi işaretli ürün olarak tescil etti. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi ürün olarak tescillenen Bingöl Balı, ‘Uluslararası Coğrafi İşaret Seferberliği’ kapsamında Avrupa’ya taşındı. Bingöl Balı, Avrupa Birliği'ne yapılan tescil başvurusunun ardından resmen tescil edilmiş oldu.
AB Komisyonu tarafından başvurusu uygun bulunan Bingöl Balı, AB Resmî Gazetesi'nde 12 Mart 2024 tarihinde ilan edildi. Üç aylık sürecin tamamlanmasıyla birlikte Bingöl Balı, 10 Temmuz 2024 tarihinde AB tarafından resmen tescil edildi.
Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Balının Avrupa Birliği tarafından tescil edilmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen herkesi içtenlikle tebrik ediyorum ve teşekkürlerimi iletiyorum. Üniversitenin ilgili birimlerinin ve ilgili kurumlar arasındaki iş birliğinin özverili çalışmaları sonucu Bingöl Balı'nın uluslararası düzeyde tanınmasını sağladı. Bu süreçte gösterilen gayretin ve desteklerin, Bingöl Balı'nın değerini ve marka bilincini daha da güçlendireceğine inanıyorum” dedi.
Fuat OTLAK