Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş, yaptığı basın açıklamasında Bingöl kent merkezinde meydana gelen menfur olayın ilk dakikasından beri takipçisi olduklarını belirterek yaşanan vahşetin sonuçlarının ağır olduğuna, 4 vatandaşın hayatını kaybettiğine, 5 vatandaşın yaralandığına, yaralanan bazı vatandaşlarda kalıcı hasarlar oluştuğuna dikkat çekti. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlara acil şifalar dileyen CHP İl Başkanı Aktaş, açıklamasında şunları kaydetti: "Maalesef ihmaller zinciri bu ağır sonucun oluşmasına neden olmuştur. İnsan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu şehrin merkezinde olayın başlaması ve suçlunun yakalanması arasında geçen yaklaşık 3 saatlik süre boyunca kolluk kuvvetlerinin herhangi bir müdahalesi olmamış, zanlı olayı gerçekleştirirken herhangi bir araç kullanmadan saatlerce yürüyerek ve gayet sakin bir şekilde cinayetleri işlemiş ve şehrin dış mahallesine doğru gitmiştir. Vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirildikten sonra emniyet güçlerine teslim edilmiştir. 

Soruyoruz; 

1- Geçen bu süre zarfında emniyet güçleri neden olaya müdahale etmemiştir?

 2- Zanlının ailesinin vermiş olduğu dilekçelere ve CİMER'e yapılan başvurulara ilişkin neden işlem yapılmamıştır?

3- Zanlı şehirde soğuk kanlılıkla seri cinayetler işleyip insanları öldürmek kastıyla yaralayıp yakalanmamışken şehrin mülki amiri olan ilimizin Valisi neden ili terkedip olaydan 3 gün sonra ile dönmüştür?

4- Şehri yönetmekle sorumlu olan ve halkın büyük kısmının vekâletini verdiği Belediye Başkanı ve iktidar partisi vekilleri neden ile gelmemiş, vatandaşın yanında durup gerekli incelemeleri yapmamıştır?

5- Emniyet Müdürü ve onun amiri konumundaki ilin Valisinin ihmallerine ilişkin herhangi bir soruşturma veya inceleme başlatılmış mıdır?

6- 112 birimine yapılan ihbarlar adli vaka olmasına rağmen emniyet güçleri yaşanan olaylara neden müdahale etmemiştir?

7- Son 1 yıldır silahlı olayların yaşandığı şehrimizde bu olayları yapanlardan kaç kişi yakalanmış, kaç olay karanlık kalmıştır?

8- Şehirde artan uyuşturucu kullanımı ve satışına ilişkin yeterli önlemler neden alınmamaktadır?

9- Bundan sonra ilimizde bu tür olayların yaşanmaması ve uyuşturucu ticaretinin engellenmesi için ne gibi tedbirler alınacaktır?

10- İlimizde uyuşturucu kullanım yaşı kaçtır, ilimizde uyuşturucu bağımlısı sayısı kaçtır, bunların tedavisine ilişkin ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

Selahaddin Eyyûbi Mahallesi'nde Su Sıkıntısı... Selahaddin Eyyûbi Mahallesi'nde Su Sıkıntısı...

Cevaplanması gereken bu ve benzeri birçok soru, kamuoyunun vicdanını da rahatlatacaktır."
HABER MERKEZİ