Bingöl’ün Genç İlçesi ile Diyarbakır’ın Lice İlçesi sınırlarında bulunan Sarım Çayı üzerinde yapılmak istenen hidroelektrik santralin (HES) iptal edilmesi için yöre dernekleri ve halkı mahkemeye başvurdu. Bölgede yapılan keşifin ardından Erzurum 2. İdare Mahkemesi, HES projesinin iptali yönünde karar verdi. Bunun üzerine Birsu Hidroelektrik Santrali yapmak isteyen şirket ve bakanlık Erzurum 2. İdare Mahkemesi kararının yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a başvurdu.

HES projesine karşı açılan davanın avukatlığını üstlenen Avukat Barış Yıldırım, ilgili şirket ve bakanlığın başvuruları için red kararı verdiğini açıkladı.

Avukat Barış Yıldırım, “Bingöl ili Genç ilçesi ve Diyarbakır ili Lice ilçesi Sarım Çayı ve Yan Kolları üzerinde yapımı kararlaştırılan Birsu Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi’ne karşı açtığımız davada Erzurum 2. İdare Mahkemesi İptal kararı vermişti. İptal kararının yürütmesinin durdurulması istemi ile yapılan başvurular Danıştay tarafından reddedildi. Tekrar Bingöl ve Diyarbakır’a hayırlı olsun” dedi.

Bakan Yumaklı, Çeltik Hasadına Katıldı Bakan Yumaklı, Çeltik Hasadına Katıldı

(Haber Merkezi)