Bakan Yumaklı, Çeltik Hasadına Katıldı Bakan Yumaklı, Çeltik Hasadına Katıldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan Mahallesi kırsalında dün gece saat 22.15 sıralarında meydana gelen anız yangını, rüzgarın etkisiyle çevredeki Bağacık, Ağaçsever ve Yazçiçeği mahallelerine sıçradı. Yangında alevlerin ortasında kalan 3 kişi feci şekilde hayatını kaybederken, 11 kişi yaralandı. Diyarbakır'ın Çınar ilçesi sınırlarındaki yangın, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri dolaylarına kadar sıçradı. Mardin'de de yangında 2 kişi hayatını kaybederken 18 kişi yaralandı.   

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, UMKE ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılardan bazıları Çınar Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, durumları ağır olanlar ise kentteki hastanelere sevk edildi.
Yangın, ekipler tarafından 4 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları itfaiye ve İl Jandarma Komutanlığı’na ait helikopterle sabah saatlerine kadar devam etti. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, sabahın ilk ışıklarıyla yangının

acı bilançosu net bir şekilde ortaya çıktı. 

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır ili Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesi'nde saat 22:15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgârın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin-Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş ancak ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef Diyarbakır’da 3 vatandaşımız, Mardin’de 2️ vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Diyarbakır’da 1️1️ vatandaşımız, Mardin’de ise 1️8️ vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ