Bingöl'de doğalgaz hizmeti sunan firmanın değişikliği nedeniyle, bankalar aracılığıyla yapılan fatura ödeme işlemlerinde önemli bir değişiklik yaşandı. Artık her bankada fatura ödemesi yapılamayacak. Vatandaşlar, doğalgaz faturalarını Türkiye Finans’ın bankası aracılığıyla hem nakit olarak hem de mobil uygulaması üzerinden online olarak ödeme yapabilecekler. Peki, Devletin verdiği doğal gaz desteğini alan aileler nasıl ödeme yapacak?

DOĞALGAZ DESTEĞİ ALAN AİLELER NE YAPMALI?

Bingöl’de Dev Uyuşturucu Operasyonu Bingöl’de Dev Uyuşturucu Operasyonu

Bingöl'de doğalgaz hizmeti sunan firmanın değişmesi nedeniyle ödeme süreçlerinde yaşanan değişikliklerin yanı sıra, devletin verdiği doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyen aileler için de önemli bir bilgilendirme yapıldı. Devletin verdiği doğalgaz desteğini alan aileler, PTT veya e-Devlet ile anlaşma sağlandığı takdirde yardımdan faydalanmaya devam edecekler.

ÖDEME SÜREÇLERİNDE YENİ DÜZENLEMELER

Alınan bilgilere göre, Ziraat Bankası ile bir hafta içerisinde ödemelerin yapılacağı belirtildi. Diğer bankalarla da anlaşmalar yapmak için görüşmeler devam ediyor. Anlaşmalar sağlandığı takdirde tüm bankalarda fatura ödeme işlemleri gerçekleştirilebilecek. Bu süreçte vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için Eylül ayının 20'sine kadar faiz, vade ve gecikme zammı alınmayacak.

HABER MERKEZİ