İlkbahar ile birlikte yeşeren Bingöl dağları, yenilebilir bitki ve mantar çeşitleriyle cazibesini arttırıyor. Nisan ayında ışkın, çiriş otu, kenger gibi doğal ürünleri toplamaya çıkan vatandaşlar, mayıs ayında da mantar arayışına çıkıyor. 
Şerafettin Dağlarına arkadaşları ile birlikte zaman geçirmek ve mantar toplamak için giden Zahir Oğuz, Bingöl dağlarının bu yıl bereketli olduğunu söyledi.
Sabahın erken saatlerinde doğaya çıkarak hem doğal ortamda zaman geçirdiklerini hem de mantar aradıklarını belirten Oğuz, “Arkadaşlarımızla birlikte hobi amaçlı olarak Bingöl dağlarını gezerek mantar topluyoruz. Hafta sonu Şerafettin Dağlarında 20 kiloya yakın mantar topladık. Mantar toplamayı ticari amaçlı yapmıyoruz. Doğada zaman geçirirken bulduğumuz mantarları arkadaşlarımızla birlikte yerinde tüketiyoruz, fazla olursa eşimize, dostumuza ikramda bulunuyoruz” dedi.
Bingöl dağlarının ilk bahar ile birlikte doğal bir güzelliğe büründüğünü belirten Oğuz, doğada zaman geçiren vatandaşların doğal yaşama sahip çıkmalarını, doğayı kirletmemelerini istedi.
Abdulkadir BEĞSARI