Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tezhip Bölümü’nden mezun olup ve aktif olarak Aşık Sümmani Kültür Merkezi’nde Ebru Sanatının kurs hocalığını yapan Gülengül Doğan, öğrencileriyle yaptığı çalışmaları, Palandöken, Yakutiye ve Aziziye Halk Eğitim Merkezlerinin ortaklaşa düzenlediği ‘Hayat Boyu Öğrenme Şenliği’ adı altında açılan etkinlikte sergiledi.

2003 Yılından bu yana Halk Eğitim Merkezlerinde görev yaptığını söyleyen Eğitmen Gülengül Doğan: “ilk 5 yıl kursa gelen öğrencilerime Tezhip dersleri veriyordum. Ondan sonra 15 yılı aşkın da Ebru dersleri veriyorum. Ebru sanatına adeta sevdalandım” şeklinde konuştu.

Ebru sanatına geçmişten beri merakı olup heyecanla takip ederek ilk adımı attığını vurgulayan Eğitmen Doğan, katıldığı bir sergide ebru sanatına resmen büyülendiğini ifade etti.

Model fabrikaların sayısı 15'e çıkacak Model fabrikaların sayısı 15'e çıkacak

 Ebru sanatını deniz dalgalarına ve doğanın eşsiz güzelliğine benzettiğini belirten Doğan, Teknenin başına geçtiğinde kendisini çok mutlu ve huzurlu hissettiğinin altını çizerek kesinlikle bu sanatı öğrenmesi gerektiğini dile getirdi.

“Deneye yanıla bugünlere kadar geldim”

Erzurum’da Ebru kursunun açıldığını duyar duymaz kayıt yaptığına dikkat çeken Doğan: 1 yaşında küçük çocuğum olmasına rağmen babasına bırakıp kurslara katılmaya başladım. Kısa süre kurslara devam ettikten sonra çok verim alamadım. Hocamdan çok şey öğrendiğimi yapmaya başladıktan sonra fark ettim.  Tabi o zamanlar internet yok, şimdiki gibi istediğin çalışmayı izleyemiyorsun, öğrenemiyorsun. Sonra da malzemelerimi alıp kendi kendime evde yapmaya devam ettim. Deneye yanıla bugünlere kadar geldim” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimi Çok Seviyorum”

Son olarak öğrencilere önerilerde bulunan Eğitmen Gülengül Doğan şunları kaydetti: "Öğrencilerimi çok seviyorum. Öğrencilerim bu sanata başlayıp devam etsinler, kendilerini geliştirip ilerlemelerini istiyorum. Çünkü onların başarısı benim başarım demek”

HABER: EYLEM ÖZEN