GÜNDEM

Eğitim-Sen: Şehrimize Gelen Öğrenciler İçin Gerekli Önlemler Alınmalı

Eğitim Sen Bingöl Şubesi, Simani Mahallesi’nde Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurdu önünde yaşanan ve bir öğrencinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili açıklama yaptı.

Abone Ol

Öğrenci yurdu bölgesinde gerekli önlemlerin alınması vurgulanan açıklamada, “28 Eylül 2024 tarihinde Bingöl Simani Mahallesinde yaşanan bir kaza sonrası üniversite öğrencisi Evin Özel hayatını kaybetmiştir. Bir kaza değil cinayetti. Neden mi cinayet?

İki araçla ulaşımın zorlukla sağlandığı bir yerde bulunan yurt, hangi aklın ürünüdür ya da kimlere peşkeş çekildi?

Yol güvenliğinin sağlanmaması; giriş çıkış verilen orta refüj alanının üst geçit ve trafik lambalarına uzaklığı, emniyetin asayiş ve güvenliği sağlayamaması; ulaşım araçlarının yetersiz olması ve aşırı hız yapan araçların şoförlerinin denetlenmemesi gibi nedenlerden dolayı bu kazadan tüm kurumlar sorumludur” denildi.

Son iki haftada yaşanan 2 ayrı kazada bir genç kızın sakat kaldığı, Evin Özel’in ise hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Pir Ali Kız Öğrenci Yurdu vukuatlıdır. Daha önce yaşanan intihar vakası, yurt çevresinde kız öğrencileri rahatsız eden adli vakalara ve son olarak yaşanan cinayete rağmen kiralama yöntemi ile alınan bu sorunlu yurtta yetkililer neden ısrarcıdır?

Peki sorunlar sadece bunlar mı?

İkinci öğretim okuyan öğrenciler için yeterli sayıda ulaşım aracının olmaması, ulaşım araçlarının belirli saatlerle kısıtlanması özellikle kız öğrencileri mağdur etmektedir. Daha önce defalarca talep edilen otobüsler, yeterli aydınlatma, sokağın güvenli hale getirilmesi yetkililer tarafından gözardı edilmiştir.

Yetkilileri buradan bir kez daha önlem almak adına göreve çağırıyoruz.

Bu olayın sorumluları Bingöl Valiliği, karayolları, belediye, üniversite, il trafik, gençlik spor müdürlüğü, emniyet müdürlüğüdür.

Şehrimize gelen öğrenciler için gerekli önlemler alınmalıdır.

Ulaşım araçları yeterli sayıya çıkarılmalı, öğrencilerin ders saatlerine göre ayarlanmalı ve öğrencilerin bütçelerine uygun olmalıdır.

Yol güvenliği EDS, üst geçit, hız sınırıyla sağlanmalıdır.

Üniversite öğrencileri için ring ulaşım aracı ivedilikle temin edilmelidir.”

(Haber Merkezi)