Bingöl Üniversitesinde yapılan iş birliği protokolünün imzaları, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Bingöl Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muzaffer Çakar tarafından atıldı.  

İmzalanan protokolden memnuniyet duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Emekliler yılı münasebetiyle imzaladığımız bu iş birliği protokolü ile ilimizde bulunan emekli vatandaşlarımız Bingöl Üniversitesi’nin bilimsel ve sosyal imkânlarından yararlanabilecekler. İmzaladığımız bu iş birliği protokolü Bingöl’de yaşayan emeklilere hayırlı olsun” dedi.

İmzalanan iş birliği protokolü şu maddelerden oluştu:

a) Emeklilere yönelik “Üçüncü Yaş Üniversitesi”, “Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi”, “Sürekli Eğitim Merkezi” programları bulunmuyorsa bu tür eğitim programları açmak, hâlihazırda program bulunuyorsa emeklilere yönelik olarak katılımcı kapasitesinin, ders, kurs, program vs. sayısının ve programların bilinirliliğinin artırılarak bu eğitim programlarından emeklilerin faydalanabilmesi için ücretsiz tarife veya Üniversite personeline veya öğrencisine uygulanan fiyat tarifesi vb. gibi ayrıcalıklı uygulamalar sağlamak.

b) Emekliler Yılı kapsamında bu protokol kapsamında yürütülecek faaliyetlerin iş birliği ile gerçekleştirilmesini sağlamak.

c) Emekliler Yılı kapsamında, Bingöl Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde çalıştay, panel, sempozyum, konferans, vb. akademik toplantılar düzenlemek.

d) Alanında uzman/usta olan emeklilerin yükseköğretim kurumlarında kendi alanıyla ilgili programlarda ders verebilmesine, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunabilmesine öncelik tanınarak gerekli kolaylığın sağlanmasını ve bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını sağlamak.

Saros'ta Dalgıçlar Batık Gemiyi Görüntüledi Saros'ta Dalgıçlar Batık Gemiyi Görüntüledi

e) Yabancı dil eğitim programlarından emeklilerin faydalanabilmesi için ücretsiz tarife veya Üniversite personeline veya öğrencisine uygulanan fiyat tarifesi vb. gibi ayrıcalıklı uygulamalar sağlamak.

f) Özellikle emeklilere hitap edebilecek uzaktan eğitim programlarından, Üniversite kapasitesi göz önünde bulundurularak, emeklilerin faydalanabilmesi için ücretsiz tarife veya Üniversite personeline veya öğrencisine uygulanan fiyat tarifesi vb. gibi ayrıcalıklı uygulamalar sağlamak.

g) Üniversite sosyal tesislerinden, kamplarından, spor tesislerinden, yüzme havuzlarından vb. diğer olanaklardan emeklilerin faydalanabilmesi için ücretsiz tarife veya Üniversite personeline veya öğrencisine uygulanan fiyat tarifesi vb. gibi ayrıcalıklı uygulamalar sağlamak.

h) Üniversite kütüphanesinde emeklilerin faydalanabilmesi için gerekli kolaylığı sağlamak.

Fuat OTLAK